Koning Willem-Alexander is er nog niet zeker van of hij naar het WK in Qatar gaat

Politieknov 03 2022, 13:30
Berichtten we eerst dat koning Willem-Alexander samen met een kabinetsdelegatie naar het WK voetbal in Qatar zal afreizen, dat lijkt nu onzeker te zijn. De koning laat voor dit zijn besluit zijn persoonlijke gevoelens meewegen. Als de koning thuis zal blijven zal hij bij veel Nederlanders punten scoren. Veel mensen vinden het absurd dat het WK voetbal in Qatar wordt gehouden vanwege de vele geschonden mensenrechten.
Als koning Willem-Alexander thuis blijft dan zet hij premier Rutte in zijn hemd. "Het kabinet is voornemens om, zoals gebruikelijk bij vergelijkbare grote sportevenementen, een regeringsafvaardiging te sturen ter aanmoediging van het Nederlands elftal. Het kabinet kiest hiermee voor samenwerking met Qatar met het oog op duurzame verandering," schreef minister Hoekstra in een brief aan de Tweede Kamer. Als koning Willem-Alexander besluit om niet het oliemannetje voor Rutte 4 te gaan spelen bij het WK voetbal in Qatar dan zal hij veel verloren krediet bij de bevolking terugwinnen.
Veel globalistische Nederlanders willen juist een boycot van het WK omdat Qatar zich schuldig maakt aan ernstige uitbuiting van gastarbeiders en de mensenrechten schendt. Wopke Hoekstra zegt dat het nodig is dat er een afvaardiging naar het WK voetbal gaat. Er spelen namelijk veel internationale belangen mee. De oorlog in Oekraïne en de energieleveringszekerheid. Daarnaast speelt Qatar een belangrijke rol in de Golfregio en in de verhouding met Iran over een kernenergieakkoord en hielp Qatar met het evacueren van mensen uit Afghanistan. Nederland heeft Qatar dus als bondgenoot nodig op politiek en economisch vlak. Wegblijven zal als een belediging worden beschouwd voor de machthebbers van Qatar. Een verstoorde relatie met Qatar kan Nederland zich niet veroorloven in een tijd van mondiale onrust.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Daar komt nog bij dat ons koningshuis goed bevriend is met de emir van Qatar. Durft het koningshuis deze band op het spel te zetten. We gaan het zien op 21 november a.s. dan speelt Oranje zijn openingswedstrijd tegen Senegal. Doet 'ie het of doet 'ie het niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten