Screen Shot 2022 11 03 at 113807

Beschamend! Oud-minister Van Veldhoven schept op: 'Ik heb een koninklijke onderscheiding gekregen'

Politieknov 03 2022, 15:00
Stientje van Veldhoven was een vreselijke staatssecretaris en minister. Maar mevrouw heeft nu een 'onderscheiding' gekregen omdat ze zogenaamd zulk belangrijk werk heeft verricht "in de Nederlandse politiek." Mevrouw is namelijk een D66'er. En klimaatgek. Dus dan krijg je tegenwoordig beloningen.
Van Veldhoven is overgestapt van het kabinet naar het World Resources Institute. Mede vanwege haar vertrek uit de politiek kwam er kritiek hoe ministers van de ene op de andere baan overstappen, daarmee grof geld verdienen, terwijl er toch echt sprake lijkt te zijn van belangenverstrengelingen omdat het veelal om lobbygroepen gaat. Zo houdt het WRI zich bezig met "en duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen, als basis voor economische vooruitgang en menselijk welzijn." Grappig. Want dat is waar ze in het kabinet hoegenaamd belangrijke beslissingen over nam. Hmm.
Hoe dan ook, Van Veldhoven is D66'er. En dus klimaatgek. In die hoedanigheid kwam ze onder meer met een plan om parkeertarieven te verlagen voor elektrische auto's. Is dat logisch? Nemen elektrische auto's minder ruimte in beslag? Neen. Dan weet je dus wel met wat voor type mens we te maken hebben.
Wat nou zo interessant is, is dat Van Veldhoven heel trots aankondigt op Twitter dat ze een "koninklijke onderscheiding" heeft gekregen "voor mijn werk in de Nederlandse politiek het afgelopen decennium." Die onderscheiding kreeg ze uit handen van haar voormalige kabinetscollega, premier Mark Rutte.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De afgelopen kabinetten hebben Nederland ongelooflijk verzwakt. De economie is gewoon niet gezond, het verschil tussen arm en rijk is (op kunstmatige wijze!) groter geworden, het MKB staat op omvallen, de energieprijzen zijn belachelijk hoog, de inflatie is nu heel hoog maar mensen met kennis van zaken zagen dat al jaren aankomen, en ga zo maar door. 
Wooncrisis. Asielcrisis. Energiecrisis. Koopkrachtcrisis. En wat doen (oud-) leden van de afgelopen desastreuze kabinetten? Die geven elkaar mooie onderscheidingen.
Kotsmisselijk word je ervan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten