AIVD doet ook lekker inclusief met 'progressvlag', maar daadwerkelijke actie blijft uit

AIVD doet ook lekker inclusief met 'progressvlag', maar daadwerkelijke actie blijft uit

Nu de Pride Amsterdam van start is gegaan doen allerlei organisaties weer hard hun best om te laten zien dat ze super tolerant en inclusief zijn. Dan kan de AIVD natuurlijk niet achter blijven! Het zou alleen fijn zijn als het niet bij woorden bleef...

Dat een bedrijf een keer zo'n vlag hijst is te begrijpen. Die steunen de lhbti+-gemeenschap of doen net alsof om maar geen klanten te verliezen. De helft van de tijd wordt er getwijfeld aan de oprechtheid van zo'n bedrijf, maar de lhbti'ers zijn waarschijnlijk allang blij dat bedrijven ze in ieder geval ogenschijnlijk steunen.

Voor de AIVD is dat toch nét even anders. Dat is een organisatie die daadwerkelijk een maatschappelijke functie heeft, namelijk het beschermen van de samenleving. Van zo'n organisatie mag je verwachten dat ze ook daadwerkelijk de daad bij het woord voegen, vooral als je zelf gevaar loopt.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de AIVD nou niet bepaald positieve reacties heeft gekregen op dit lullige stukje virtue signalling.

De redactie van De Dagelijkse Standaard heeft Ralf Sluijs naar aanleiding van zijn twitterbericht om een reactie gevraagd. Sluijs: "Als homo word ik doodmoe van al die woke symboolpolitiek door allerhande bobo’s die ondertussen metersdiep met hun kop in het zand zitten voor de groeiende intolerantie in steeds meer wijken in ons land. 20 jaar geleden stonden we er echt beter voor maar weinigen die het benoemen, ze hijsen liever een vlag. Het gevoel van onveiligheid neemt toe en het openlijk uiten van liefde is voor homo’s minder gewoon dan het ooit was. Maar het zijn echt niet Youp, Gijp of Derksen die met wat onschuldige grapjes een giftig klimaat creëren, maar de haat van sommigen in de maatschappij, die het maakt dat niet iedereen honderd procent kan zijn wie die wil zijn. Die realiteit poets je niet weg met een vlag."

Het zal inmiddels wel duidelijk zijn over welke groepen het hier gaat, maar Sluijs geeft nog een 'nabrander' en voegt erachteraan: "Het zijn diezelfde vlag hijsende lieden als de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Groot Wassink die een rapport, waarin stond dat de daders volgens slachtoffers vaak een niet-westerse achtergrond hebben, in de kluis verstoppen om het woke feestje vooral niet te bederven. Daar is de regenbooggemeenschap in ieder geval niet mee geholpen", aldus Sluijs.

De AIVD is drukker bezig met het creëren van een angstbeeld vanuit extreemrechtse hoek, en het wegkijken bij intolerantie vanuit andere groepen, dan met het daadwerkelijk beschermen van mensen die het al jaren nodig hebben.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

De AIVD, en bijna alle andere organisaties die menen zo'n vlag te moeten hijsen en denken dat het dan wel goed is, kunnen daar net zo goed mee kappen. Zolang het alleen bij woorden en oppervlakkige daden als het hijsen van een vlag of het schilderen van een gaybrapad blijft, verandert er niets. En het kan haast niet anders dan dat de AIVD dat in de eigen rapporten ook terugziet. Helaas kijken ze dan waarschijnlijk gewoon de andere kant uit.

Lees meer over:
LHBTI tolerantie AIVD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties