Boerenactiegroep Agractie heeft verwachtingen aan Johan Remkes medegedeeld: 'Nu maar afwachten'

Boerenactiegroep Agractie heeft verwachtingen aan Johan Remkes medegedeeld: 'Nu maar afwachten'

Boerenactiegroep Agractie heeft een document voor het kabinet aan bemiddelaar Johan Remkes gestuurd. In dat document staan de punten waar zij stappen vanuit het kabinet verwachten.

Het was rumoerig bij de verschillende boerenorganisaties toen LTO bekendmaakte om tafel te willen gaan zitten met 'stikstofbeul' Johan Remkes. Farmers Defence Force was fel tegen en noemde LTO een stel verraders. Ook binnen de eigen kring van LTO viel weerstand tegen dit besluit te merken.

Agractie pakt het waarschijnlijk daarom ook voorzichtig aan en heeft eerst met Remkes gebeld, om eens te peilen wat nou precies de opzet gaat zijn van zo'n gesprek. Remkes heeft aan de telefoon uitgelegd dat hij zichzelf niet als 'bemiddelaar' ziet maar als "een onafhankelijk voorzitter/gespreksleider". "De partijen hierin zijn gelijkwaardig, met een gelijkwaardige inbreng en positie", schrijft Agractie (volgens de NOS) over het kabinet en zichzelf. Agractie heeft hem een document gestuurd waarin de leden "uiteenzetten op welke punten wij stappen vanuit het kabinet verwachten", legt voorman Bart Kemp uit.

Of er daadwerkelijk gesprekken zullen plaatsvinden tussen het kabinet en Agractie, hangt dus volledig af van de reactie van het kabinet. Als zij de punten van Agractie direct en zonder pardon afwijzen, dan komt er wat Agractie betreft geen gesprek. En dat is ook direct een signaal naar de andere boerenorganisaties, want zij hebben min of meer dezelfde doelen. Er staat dus nogal wat op het spel.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Komende dagen verwacht Agractie een reactie van het kabinet. Het is nog niet bekend wat er in hun document staat, maar dat maakt voor nu ook niet zoveel uit. Als de eisen ook maar enigszins redelijk zijn, dan zal het kabinet de hand wel uit moeten steken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer