screen shot 2022 07 06 at 15

Farmers Defence Force woest op LTO: 'Ze verraden de boeren door gesprek met Remkes'

Binnenlandjul 29 2022, 10:10
De grootste gepassioneerde boerenorganisatie van, voor en door boeren - Farmers Defence Force - is woedend op brancheorganisatie LTO. Die heeft gezegd toch om tafel te willen zitten met Johan Remkes, de boeren-executeur van het kabinet. FDF noemt dit wangedrag van LTO "verraad." 
De voorzitter van actiegroep Farmers Defence Force (FDF), Mark van den Oever, vindt het belachelijk dat LTO-baas Sjaak van der Tak nu toch maar een "verkennend gesprek" wil voeren met Johan Remkes. Dat is de man die door Rutte is aangesteld om de boeren eronder te krijgen en uiteindelijk toch akkoord te gaan met hun eigen vernietiging.
"Ik dacht dat we iets hadden afgesproken in Stroe op het podium," zegt Van den Oever over afspraken die FDF, LTO en andere groepen met elkaar maakten bij de grote boerendemonstratie in Stroe, waar ze beloofden om als één blok bij elkaar te blijven staan.
De land- en tuinbouworganisatie gedraagt zich egoïstisch en kleinzielig, vindt hij. En nog laf ook. "Ze hebben allemaal een grote bek, maar als het erop aankomt is één telefoontje van Rutte genoeg om die tuinslangruggegraat van hen alle kanten heen te wurmen zodat ze met die dikke reet op het pluche kunnen zitten," zegt hij in een video die de rondte doet.
Van den Oever is ook geïrriteerd omdat Van der Tak de 'harde acties' van de afgelopen dagen heeft afgekeurd. Die zorgen volgens hem "alleen voor verlies van draagvlak en het telkens moeten verdedigen van de sector." Van den Oever zegt daarentegen dat er misschien nog een schepje bovenop moet. "Het land staat in brand en op deze manier blijft het in brand staan."
Net als FDF wil een andere groep - Agractie - helemaal niet met Remkes en Rutte praten. Want er blijkt uit niets, aldus die organisatie, dat er inhoudelijk iets veranderd is bij het kabinet. Rutte liet eerder weten dat hij graag wil praten, maar dat het kabinetsbeleid staat. Daar gaat niet aan getornd worden. Als dat verandert, dan kunnen de boeren met elkaar overleggen over mogelijke gesprekken met Remkes. Tot dan? Nope.
En zo bereikt het kabinet een heel belangrijk doel: de boeren tegen elkaar uitspelen. Ze hebben de kartelianen - de baantjesjagers - van LTO aan hun zijde gekregen. Gevolg, aldus Joost Niemoller terecht:
Maar ja, de toezegging van LTO is niet eens zo gek gezien dit soort dingen:
Inderdaad, het zijn gewoon "kartelmannen." Dit zijn mensen die al jaren aan de 'top' staan van onze economische en politieke wereld. Ze gaan bij wijze van spreken wekelijks met elkaar om. Politici, LTO-voorzitters, dat soort types; het zijn ons-kent-ons figuren die regelmatig met elkaar bellen, appen, en natuurlijk langskomen op dezelfde feestjes.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het verschil met Agractie en FDF is dat die twee organisaties van, voor en door normale boeren zijn.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten