Screen Shot 2022 07 30 at 102357

Agractie toch op de knieën voor kabinet? "We gaan Remkes bellen"

Politiekjul 31 2022, 14:48
Heel apart. Waar Agractie nog voor het weekend liet weten dat het geen zin had om te praten met de stikstofbeul van het kabinet, zegt de groepering nu opeens dat ze dan toch maar even gaan bellen met Johan Remkes.
Gisteren berichtten wij heel positief dat Agractie geen zin had om met Johan Remkes te onderhandelen. Niet zo gek natuurlijk, want Remkes is niets meer of minder dan de stikstofbeul van het kabinet. Híj is de man die jaren geleden al verzon dat boeren maar even uitgeschakeld moesten worden om de stikstofcijfers omlaag te brengen. En nu moet hij 'onderhandelen,' wat betekent dat hij de boeren vertelt dat ze hun bek moeten houden en dat het kabinet lekker doet wat het wil.
Maar opeens is Agractie van standpunt veranderd. Voorman Bart Kemp zegt dat hij nu dan toch maar telefonisch overleg wil plegen met Remkes. LTO was hier eerder al mee akkoord gegaan - die organisatie wil zelfs een meeting hebben met de beul - maar dat Agractie nu ook best met hem wil bellen is ronduit teleurstellend.
Want het kabinet heeft al aangegeven dat er niet 'onderhandeld' gaat worden over 'de stikstofdoelen.' En dit houdt in dat de boeren er gewoon aan moeten. Misschien dat een paar boeren nog even uitstel van executie krijgen, maar dat is het dan wel. Je moet als boer werkelijk héél naïef zijn als je iets minder accepteert dan 'het plan gaat de prullenbak in.' Want al het andere betekent op termijn: het einde van de boerenstand in Nederland.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Mijn advies aan Agractie is dan ook: rug rechthouden. Niet toegeven aan de druk. Remkes is géén echte onderhandelaar. Hij kan niet vertrouwd worden - en datzelfde geldt voor het kabinet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten