52099142002 30db4e791f c

Angstzaaierij: apenpokkenvirus kan zich verder verspreiden bij Gay prides

Binnenlandjun 27 2022, 12:56
Het RIVM waarschuwt dat het apenpokkenvirus zich verder kan verspreiden bij Gay prides. Je kon je horloge er op gelijk zetten dat dit bericht zou komen. De LHBTI gemeenschap wordt hiermee in het verdachtenbankje geplaatst als potentiële verspreiders. Laat je door deze waarschuwing niet tegen elkaar uitspelen.
De potentiële besmettingshaarden zijn volgens het RIVM Pride Amsterdam, die wordt van 30 juli tot en met 7 augustus gehouden. Eind juli zijn ook Roze Woensdag in Nijmegen, Roze Maandag in Tilburg, Pride Amersfoort en het Milkshake Festival in Amsterdam. Vermijd deze plekken als je je gezondheid je lief is. De paniekstand is weer in overdrive.
Het apenpokkenvirus is tot nu toe vastgesteld bij meer dan tweehonderd mensen in Nederland. Het einde van het aantal besmettingen is nog niet in zicht denkt het RIVM. 200 besmettingen op een bevolking van 17,2 miljoen Nederlanders is natuurlijk verwaarloosbaar. Toch zullen er wel weer een paar totalitaire angsthazen in een angststuip schieten. Ga dan vooral met een mondkapje oplopen maar laat de rest van Nederland in vrijheid door leven.
Het is onbegrijpelijk dat de RIVM weer naar de angstkaart grijpt omdat de kans dat besmette mensen het virus overdragen aan hun omgeving redelijk klein is. Bij iedereen die het virus opliep, gebeurde dat na intensief fysiek contact, inclusief seksueel contact. Daarom hoeven mensen uit de wijdere omgeving niet meer drie weken in quarantaine, zolang ze zelf geen klachten hebben. Zorgminister Kuipers besloot dat vorige week op advies van het Deskundigenberaad. Vooral mannen die met elkaar seks hebben lopen het virus op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten