Filmpje! Harm Beertema veroordeelt het cancelen van Raisa Blommesteijn door de Leidse Universiteit

Filmpje! Harm Beertema veroordeelt het cancelen van Raisa Blommesteijn door de Leidse Universiteit

Harm Beertema (PVV) tikt tegen z'n hoofd. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Harm Beertema (PVV) heeft het cancelen van het dissidente geluid van Raisa Blommesteijn door de Leidse Universiteit vandaag in een commissiedebat stevig veroordeeld. Twee medewerkers van de universiteit vinden er een groot genoegen in om het dissidente geluid van promovendi Blommesteijn te cancelen. Dit is natuurlijk te bizar voor woorden omdat een universiteit van oudsher een vrijhaven voor vrijdenkers hoort te zijn.

Prachtig hoe de onderwijswoordvoerder Harm Beertema (PVV) vanochtend de Leidse Universiteit een standje geeft. Hij legt ook perfect de hypocrisie bloot van de Leidse grachtengordelelite. ''Als dat VVD-meisje moet huilen, staan alle galante D66-achtigen in de rij om te troosten en schande te roepen. Als aan ⁦de Universiteit Leiden ‘n jonge vrouwelijke doctor wordt gesloopt door ‘n hoogleraar met ego en ongecontroleerde macht, niks aan de hand. Want zij is dissident'', concludeert Harm Beertema.

Beertema verwijst met zijn speech naar de heren Voermans en Flohr. Voermans stelt dat hij Blommesteijn heeft geprobeerd "te beschaven" (lees: links maken) maar dat dit mislukt is. Daarom vinden Voermans en Flohr Raisa Blommesteijn een schandvlek voor de Leidse Universiteit. Het is waanzin dat een universiteit het tolereert dat haar medewerkers zo alumni bejegen met een dissidente mening. De huidige studenten aan deze universiteit begeven zich niet in een veilige debat cultuur. Je moet echt binnen de lijntjes kleuren anders ben je een schandvlek of een dissident volgens deze heren.

In het tijdperk van het wokisme komen deze heren ermee weg. In een gezonde samenleving hadden deze heren zich hiermee zichzelf academisch gediskwalificeerd. In het Nederland van nu komt men hiermee weg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties