shutterstock 2121658187

Belastingdruk op frisdrank en plantaardige melk in Nederland schiet door het dak

Binnenlanddec 11 2023, 10:30
Welkom in het Nederland van links: waar de belastingdruk op frisdrank en nu zelfs op plantaardige melksoorten zoals havermelk en sojamelk door het dak gaat. Vanaf 1 januari 2024 wordt de belasting op deze dranken maar liefst drie keer zo hoog bericht nu.nl.  Dat komt doordat de belasting flink omhooggaat: met 17 cent per liter. Dit is weer een klassiek voorbeeld van hoe de overheid in de zakken van de burger graait onder het mom van 'gezondheidsbevordering'. Daarom is het goed dat er een rechts kabinet komt om deze fiscale uitbuiting teriu te draaien. 
Laten we het beestje bij de naam noemen: dit is geen gezondheidsmaatregel, dit is een platte belastingverhoging. De zogenaamde limonadetaks, die bedoeld is om het gebruik van frisdranken te ontmoedigen, slaat nu ook toe op dranken die nauwelijks suiker bevatten. Het idee dat de regering de burger wil 'beschermen' tegen ongezonde keuzes is niets meer dan een excuus om de staatskas te spekken.
Het meest absurde is dat deze belastingverhoging ook plantaardige melksoorten treft. Dit zijn producten die door velen worden gebruikt als een gezonder en milieuvriendelijker alternatief voor dierlijke melk. Met deze maatregel straft de overheid juist degenen die bewuste en duurzame keuzes maken.
En laten we niet vergeten hoe dit de portemonnee van de gewone Nederlander raakt. Terwijl de kosten van levensonderhoud blijven stijgen, komt de overheid met nog een belastingverhoging. Dit is een klap in het gezicht van iedereen die het al moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Deze belastingverhoging is weer een bewijs van hoe links Nederland uit het oog verliest wat echt belangrijk is. In plaats van zich te richten op echte problemen, zoals de zorg, onderwijs en veiligheid, verspilt men tijd en energie aan het belasten van frisdrank. Het wordt tijd dat de overheid stopt met het betuttelen van de burgers en zich gaat richten op wat er echt toe doet. Het is hoog tijd voor verandering, voordat de Nederlandse burger volledig leeg geknepen wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten