shutterstock 1927720451

Het stuitende dedain van D66 Haarlem: Mening Haarlems BVNL-raadslid is irrelevant omdat hij 'slechts een IT'er' zou zijn

Binnenlanddec 11 2023, 11:00
In de Haarlemse gemeenteraad is de hypocrisie aan de orde van de dag, en BVNL-raadslid Joey Rademaker is het zat. Bij de bespreking van de Gedragscode Integriteit voor raadsleden heeft hij een duidelijke boodschap: genoeg van de schijnheiligheid! De manier waarop sommige partijen, zoals D66, omgaan met gekozen volksvertegenwoordigers van andere politieke kleuren is ronduit schandalig.
Laten we de feiten onder ogen zien: Rademaker en zijn collega’s van BVNL worden bij voorbaat al gemarginaliseerd en genegeerd. Zo’n houding spreekt boekdelen over het gebrek aan democratisch fatsoen in deze raad. Vanaf het begin werd Rademaker geconfronteerd met een ongekende vijandigheid, puur en alleen vanwege zijn politieke affiliatie. Dit is niet alleen een klap in het gezicht van BVNL, maar ook een belediging voor de democratische principes waarop onze samenleving is gebouwd.
De hypocrisie reikt verder dan alleen negeren. Het toont zich in de respectloze en kleinerende opmerkingen van partijen als de PvdA, die er geen been in zien om een partijleider als Wybren van Haga als 'extreemrechtse huisjesmelker' te bestempelen. Waar is het respect? Waar is de professionaliteit die men pretendeert hoog in het vaandel te dragen?
De klap op de vuurpijl was de beschuldiging van D66 dat de inbreng van BVNL 'irrelevant' zou zijn, omdat hun fractievoorzitter 'slechts een IT'er' zou zijn. Dit soort elitaire minachting voor andersdenkenden is precies wat er mis is in de politiek. Het toont een diepgewortelde arrogantie en een verontrustend gebrek aan respect voor de diversiteit aan meningen en expertise.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is hoog tijd dat de Haarlemse gemeenteraad zich realiseert dat democratie betekent dat je iedereen, ongeacht politieke overtuiging, met respect en waardigheid behandelt. Joey Rademaker en BVNL verdienen een eerlijke kans om hun stem te laten horen zonder belachelijk gemaakt of genegeerd te worden. Democratie is geen spelletje van de gevestigde orde; het is een serieuze zaak waarin elke stem telt. De Haarlemse gemeenteraad moet opkomen voor de principes die ze pretenderen te verdedigen, en laten zien dat ze echt staan voor respect, fatsoen en inclusiviteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten