Filmpje! Freek Jansen luidt financieel het einde van het tijdperk Rutte in bij de algemene financiële beschouwingen

Politiekokt 04 2023, 21:00
Tijdens de algemene financiële beschouwingen in de Tweede Kamer zette Freek Jansen van Forum voor Democratie (FVD) de zaal op scherp met een stevige woordvoering. Hij illustreerde niet alleen de groeiende belastingdruk op de Nederlandse burger onder het bewind van premier Mark Rutte, maar belichtte ook de kritieke effecten van migratie en klimaatbeleid op de nationale begroting.
Jansen wijst op de historisch hoge belastinginkomsten van de Rijksoverheid. Onder Rutte's leiding zijn de Rijksinkomsten gestegen van 225 miljard euro in 2010 naar een verbluffende 402 miljard euro in 2024, met een toenemende lastendruk voor burgers en ondernemers. De FVD-woordvoerder gaf een gedetailleerde opsomming van de vele belastingverhogingen die in het afgelopen decennium zijn ingevoerd. Van de stijging van het eigen risico in de zorg tot het introduceren van de verhuurderheffing en de energieheffing, het kabinet Rutte heeft onmiskenbaar bijgedragen aan de financiële druk op de Nederlandse huishoudens.
Echter, het financiële plaatje is slechts een deel van de puzzel. Jansen stelde ook het migratiebeleid van de afgelopen jaren aan de kaak. Hij citeerde onderzoek dat suggereert dat massale immigratie sinds 1990 Nederland maar liefst 468 miljard euro heeft gekost. De gevolgen van deze migratie - van toenemende druk op de zorg en infrastructuur tot invloed op cultuur en veiligheid - zijn verstrekkend en hebben een aanzienlijke impact op de overheidsuitgaven.
Daarnaast wees Jansen op de financiële valkuilen van het huidige klimaatbeleid, dat miljarden euro’s kost zonder noemenswaardige resultaten. “Bevangen door weerberichten - en vooral de noodlottige interpretaties daarvan - zijn politici van vrijwel alle politieke partijen bezig met het systematisch ontmantelen van de Nederlandse industrie en het wegsnoeien van de Nederlandse welvaart.", stelde hij.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
De algemene financiële beschouwingen gaven een glashelder beeld van het fiscale beleid onder Rutte. Terwijl sommige partijen de overheid blijven voeden met "meer meer meer geld", is het duidelijk dat partijen zoals FVD vechten voor een ander, duurzamer pad voor Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten