retirementhome

Bewegingsvrijheid van onze ouderen in gevaar: Dure test bij CBR of je auto laten staan!

Binnenlandfeb 12 , 14:00
Het is ronduit schandalig wat er tegenwoordig in ons eens zo trotse Nederland gebeurt. De nieuwste vorm van waanzin? Het regelrecht vervolgen van onze 75-plussers op de weg, onder het mom van 'veiligheid'. Ja, u leest het goed. Onze senioren, die Nederland hebben opgebouwd na de oorlog, worden als criminelen behandeld, enkel en alleen omdat ze de durf hebben hun vrijheid te behouden door achter het stuur te kruipen.
Laten we wel wezen: de politie en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) hebben blijkbaar niets beters te doen dan ouderen van de weg te plukken en ze voor de keuze te stellen: ofwel een absurd hoge som neertellen voor een rijtest, ofwel hun rijbewijs – en daarmee hun onafhankelijkheid – vaarwel zeggen. Meer dan 1500 senioren zijn vorig jaar slachtoffer geworden van deze waanzin, een stijging van 10% ten opzichte van het jaar ervoor. En waarom? Omdat een agent 'twijfelt' aan hun vermogen om in controle te zijn. Twijfel die vaak gebaseerd is op niets meer dan vooroordelen en leeftijdsdiscriminatie.
Het toppunt van deze idiote kruistocht is de prijs van deze zogenaamde verplichte rijtesten – meer dan 400 euro! Voor iemand die alleen van zijn AOW moet leven is dit ontzettend veel geld. Geldklopperij, dat is het. Het CBR vult zijn zakken over de ruggen van onze ouderen, terwijl de echte problemen in het verkeer, zoals dronken jongeren en smartphoneverslaafde fietsers, vrij spel krijgen. 
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de impact op het persoonlijke leven van deze ouderen. Mensen zoals Ria van Veldhoven, die na een klein ongeval nu wordt gedwongen om honderden euro's te betalen, alleen maar om te bewijzen dat ze nog steeds veilig kunnen rijden. Dit is niets minder dan een klap in het gezicht van iedereen die heeft bijgedragen aan de opbouw van dit land. Waar is het respect gebleven? Waar is de dankbaarheid voor al die jaren van hard werken?
Dit beleid is niets minder dan een schaamteloze vorm van leeftijdsdiscriminatie en moet per direct stoppen. Het is tijd dat we ons realiseren dat ouderen net zoveel recht hebben op hun vrijheid en mobiliteit als iedereen. De overheid zou er goed aan doen om zich te richten op echte verkeersveiligheidsproblemen, in plaats van ouderen als makkelijke doelwitten te gebruiken om de staatskas te spekken. Dat is natuurlijk ouderen worden gewoon misbruikt als melkkoe om globalistische hobby's te kunnen blijven financieren.  
Nederland, word wakker! Het is tijd om op te komen voor de rechten van onze ouderen. Laten we stoppen met deze belachelijke heksenjacht en onze senioren de waardigheid en het respect teruggeven dat ze verdienen. Dit is niet het Nederland dat wij kennen en liefhebben. Dit is een aanfluiting voor alles waar wij als land voor staan. Of moeten deze ouderen gelijk in aanmerking komen voor euthanasie omdat deze ouderen anders zullen verpieteren in eenzaamheid doordat zij hun mobiliteit verliezen.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten