shutterstock 1250103421

De Roze Leeuw haalt hard uit: ''Onder COC voorzitter Astrid Oosenburg wordt het COC gekaapt door woke!''

Binnenlandfeb 01 2023, 9:30
Vorige week schreef DDS er al over dat COC voorzitter Astrid Oosenburg het prima vindt dat de homoseksuele wetenschappelijk socioloog Laurens Buijs zich niet meer veilig voelt op de Universiteit van Amsterdam. HoLeBi vereniging de Roze Leeuw vindt dit een grove schande en haalt hard uit naar Oosenburg. De Roze Leeuw beschuldigd het COC mensen te laten vallen met andere meningen en minderheden niet meer te beschermen. 

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

De Roze Leeuw beschuldigd het COC ervan dat onder hun leiding het publiek van de Amsterdam Pride actief is opgehitst, waardoor het voor de Roze Leeuw niet langer veilig was daar mee te lopen. In goed overleg met de politie hebben zij dit dan ook niet gedaan. Ook gaat het COC elk gesprek uit de weg en staat men op geen enkele manier open voor een beschaafde dialoog. Iets dat de Roze Leeuw overigens heel graag zou willen. Hier staat men niet voor open. Het COC is namelijk actief bezig een extreme ideologie uit te rollen over het land. De zeer intolerante ideologie van wokisme volgens de Roze Leeuw. 
''De ideologie van WOKE, waarbij iedereen die niet in de pas loopt en zich niet exact houdt aan de doctrine, direct wordt gecanceld. Seksuele minderheden, waaronder wij dus, worden slechts gebruikt om deze doctrine te rechtvaardigen. In onze naam is men dus bezig een verstikkend en onderdrukkend klimaat te creëren op scholen en universiteiten, in het maatschappelijk debat en in de publieke ruimte. Dit is levensbedreigend voor de VRIJHEID die ons zo lief is!'' zegt Vice Voorzitter van Stichting De Roze Leeuw Erik Havenaar.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De de reactie van de voorzitter van het COC, Astrid Oosenburg: “If you can’t stand the heat, get out of the kitchen is precies de reden waarom de Roze Leeuw bestaat. ''Omdat onze gemeenschap wordt gekaapt en mensen er ons straks om zullen gaan haten. Dit is een zeer slechte zaak voor onze positie en daarom zullen wij ons hiertegen blijven verzetten. Geen onderdrukking in onze naam!'', aldus Erik Havenaar. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten