9758009243 604c43faf4 c

Derdelanders uit Oekraïne blijven in opvang in Nederland ondanks hoge vertrekbonus

Binnenlandfeb 22 2023, 12:00
Ondanks een aantrekkelijke vertrekbonus van 5000 euro kiezen veel uit Oekraïne gevluchte derdelanders, waaronder Nigerianen en Marokkanen, ervoor om voorlopig in Nederland te blijven. Deze groep mensen verblijft momenteel in opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen, en de vertrekbonus lijkt weinig effect te hebben op hun beslissing om te vertrekken.
Hoewel 400 derdelanders wel gebruik hebben gemaakt van een terugkeerregeling, blijft de overgrote meerderheid van de 4600 mensen uit deze groep in Nederland. Onder hen bevinden zich ook Syriërs en Jemenieten die in Oekraïne waren als studenten, werknemers of als oorlogsvluchtelingen.
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne een jaar geleden, hebben zich ongeveer 90.000 Oekraïense vluchtelingen in Nederland geregistreerd. Daarnaast zijn er nog 4660 mensen die in Oekraïne woonden toen de bommen vielen, maar geen Oekraïense nationaliteit hebben. Deze groep mensen wordt derdelanders genoemd.
Het Nederlandse immigratiebeleid wordt momenteel bekritiseerd door perswoordvoerder en nummer 4 op de eerste Kamerlijst voor Forum voor Democratie, Tom Russcher. Hij pleit voor een fundamentele verandering in het beleid en wil de vertrekbonus van 5000 euro direct schrappen. Ook zouden de derdelanders volgens hem per direct gedwongen moeten worden uitgezet.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Veel Nederlanders vinden dit een rare gang van zaken. Als je hier niet hoor dan moet je gewoon op het vliegtuig gezet worden. Of je dat nu wil of niet! Het is bezopen dat voor veiligelanders als ze naar huis gaan de vlucht wordt  betaald en ze ook nog 5000 euro zakgeld mee krijgen. Er zijn heel veel Nederlanders die dat niet op hun rekening hebben staan. Dit toont weer voor de zoveelste keer dat er misbruik wordt gemaakt van onze gastvrijheid. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten