Filmpje! Thierry Baudet (FVD) tegen Oekraïense minister: 'Kies voor vrede!'

Politiekfeb 22 2023, 11:00
In het debat over de Nederlandse steun aan Oekraïne richt Thierry Baudet zich tot de aanwezige Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba: "Stel de belangen van de Oekraïense bevolking bovenaan en laat de oorlogshitsers in hun sop gaar koken.'' Natuurlijk waren er weer heel wat Kamerleden verontwaardigd door de woordvoering van Baudet.
''Wil Nederland een oorlog worden ingezogen?'', deze vraag stelt Thierry Baudet. Nederland kan volgens hem op 15 maart ook kiezen tussen oorlog en vrede. Nederland zit nu op de heilloze weg van oorlog immers worden vanuit de havens van Vlissingen en Rotterdam wapens getransporteerd naar Oekraïne. Dit is een oorlogshandeling en daardoor maakt Nederland deel uit van deze oorlog. Baudet vraagt zich hardop af of veel Nederlanders dit zich wel realiseren.
Deze oorlog is onnodig er is nog altijd een uitweg naar vrede. Rusland wil bescherming van de Russische minderheden in de Donbas, de Russische haven (Sebastopol) op de Krim behouden en politieke en militaire neutraliteit van Oekraïne stelt Baudet. Als aan deze eisen wordt voldaan is de oorlog in Oekraïne afgelopen.
De boodschap van Baudet aan de aanwezige Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba valt bij veel Kamerleden verkeerd. De boodschap is als volgt: ''Laat het NAVO juk achter u en het State Departement in Washington. Dat zijn niet uw vrienden. Stel de belangen van de Oekraïense bevolking bovenaan. Maak vrede met Rusland dat kan vandaag nog worden gedaan. En laat deze oorlogshitsers in hun sop gaar koken.''
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De boze Kamerleden kwamen natuurlijk niet verder dan jij-bakken. Het blijft opzienbarend om te zien dat de ''rechtse'' partijen tegenwoordig de voorvechters voor vrede zijn en ''linkse'' partijen graag een Derde Wereldoorlog met Rusland willen. De oorlogshitsers zijn het belang van Nederland totaal uit het oog verloren. Een oorlog met Rusland zal voor Nederland alleen maar schade veroorzaken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten