Nederlandse vissers en politiek bezorgd over afsluiten wateren voor bodemvisserij

Nederlandse vissers en politiek bezorgd over afsluiten wateren voor bodemvisserij

Nederlandse vissers zijn bezorgd nu Brussel een groot deel van de wateren afsluit voor de bodemvisserij, waardoor de kottervloot een nieuwe kruistocht begint. Dit heeft grote gevolgen voor de oer-Hollandse garnalenvisserij, aangezien het visgebied van deze sector volledig in een Natura 2000-gebied ligt.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga roept minister Adema (visserij) op om het nieuwe plan vanuit Brussel te negeren en naast zich neer te leggen. "Het is nu of nooit voor deze hardwerkende beroepsgroep", aldus van Haga. ''Het visserijbeleid van de Europese Unie is schadelijk voor de Nederlandse vissers en Nederland moet daarom zo snel mogelijk de Europese Unie verlaten'', aldus perswoordvoerder en nummer 4 op de eerste Kamerlijst voor FVD, Tom Russcher.

De VVD en CDA stemmen elke keer in met de vernietiging van de Nederlandse visserij. Zolang Nederland deel uitmaakt van de EU, moet er veel harder worden opgekomen voor de belangen van onze vissers, voegt Russcher eraan toe.

Het besluit van Brussel om een groot deel van de wateren af te sluiten voor bodemvisserij heeft grote gevolgen voor de Nederlandse vissers en de oer-Hollandse garnalenvisserij in het bijzonder. Het is afwachten wat er gaat gebeuren en of de Nederlandse regering gehoor zal geven aan de oproep van BVNL en FVD om op te komen voor de belangen van de Nederlandse vissers.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Als je kijkt hoe deze regering opkomt voor het belang van Nederland dan biedt dat weinig hoop. Onze ministers zijn meer met hun eigen belang bezig dan met het belang van Nederland. De boeren kunnen hier over meepraten. Het gevaar van deze slappe houding van de regering is dat dadelijk onze voedselvoorziening in gevaar kan komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties