friwtplxoaac2j0

Dordts raadslid Dan van Leeuwen (ex-PVV) verruilt na kort rendez-vous: FVD voor BVNL

Binnenlandaug 21 2023, 14:00
Wie had dat gedacht? De politieke carrousel draait op volle toeren in Dordrecht en, zoals altijd, is er een hoofdrolspeler die de show steelt. Stap binnen, Dan van Leeuwen, de man die blijkbaar gelooft in het credo "variëteit is het kruid van het leven." In maart 2022 nog trots als een pauw bij de PVV in de gemeenteraad van Dordrecht, daarna een korte flirt met Forum voor Democratie vanaf maart 2023 en nu... tadaa!... raadslid namens Belang van Nederland (BVNL) schrijft het AD de Dordtenaar.
BVNL's nieuwste ;aanwinst', de voormalige PVV'er die net genoeg tijd had om zijn kopje koffie koud te laten worden bij FVD, heeft de lokale tongen in Dordrecht zeker in beweging gezet. De opmerking "Het waren 5 gezellige maanden" is in korte tijd een lokale catchphrase geworden, geïnspireerd op die onvergetelijke Tempo Team reclame.
Wybren van Haga moet ongetwijfeld in zijn vuistje lachen. Met open armen verwelkomt BVNL de kersverse overstapper, die ongetwijfeld zijn 'brede ervaring' met verschillende partijen als verkoopargument heeft gebruikt. Maar hoelang voordat Van Leeuwen weer de politieke Tinder-app opent en naar rechts swipet voor een volgende partij?
Het zou vermakelijk zijn als het niet zo'n treurige afspiegeling was van de huidige politieke cultuur. Loyale kiezers worden getrakteerd op een rondedans van gezichten die sneller van partij wisselen dan het Nederlandse weer van gedachten verandert.
Van Haga moeten hopen dat hij weet wat hij doet en dat Van Leeuwens lidmaatschap bij BVNL meer is dan alleen een tussenstop. Want terwijl de inwoners van Dordrecht hun gokjes wagen over hoe lang deze politieke romance zal duren, is het echte vraagstuk hoe deze wisselende loyaliteiten de geloofwaardigheid van onze vertegenwoordigers beïnvloeden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
Het enige dat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat Dan van Leeuwen erin geslaagd is om zichzelf in de kijker te spelen. En in de tussentijd? Dordrecht kijkt, wacht en, ja, lacht smalend. Want zoals het oude gezegde luidt: "Politiek is soms meer theater dan beleid." En in dit theater speelt Van Leeuwen de hoofdrol.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten