dijsselbloem

Eindhovense Burgemeester Jeroen Dijsselbloem (PvdA) eist meer opvangplekken voor vluchtelingen

Binnenlandnov 13 2023, 17:00
Na het vertrek van de VVD-burgemeester Jorritsma, die bekend werd door zijn busbaan-affaire en de LPF-rel rondom hilarische posters waarop hij knuffelend te zien was met de voorman van KOZP, lijkt de sfeer in Eindhoven nu aanzienlijk gemoedelijker onder leiding van burgemeester Jeroen Dijsselbloem van de PvdA.
Dezelfde burgemeester slaat nu alarm in een brief aan gemeenten in het zuidoosten van Brabant over de opvang van vluchtelingen in de regio. Volgens Dijsselbloem blijft de huidige opvang ver achter bij de afgesproken doelstellingen voor dit jaar, zoals hij betoogt in zijn brief. Hij benadrukt dat de regio rond Eindhoven een van de slechtst presterende regio's in het hele land is als het gaat om het bieden van opvangplekken voor Oekraïners.
Per 1 juli zou de regio Brabant Zuidoost 3752 opvangplekken moeten bieden voor Oekraïners, maar op 25 oktober 2023 waren er slechts 3064 daadwerkelijk gerealiseerd. Met de groei van het aantal vluchtelingen uit Oekraïne moet de regio per 1 februari 2024 4060 opvangplekken beschikbaar stellen, aldus Dijsselbloem.
Ook uit Dijsselbloem zijn zorgen over ontoereikende inspanningen voor asielzoekers. Hij wijst erop dat van de 2953 opvangplekken die per 1 januari 2024 beschikbaar moeten zijn, slechts ongeveer 700 plekken zijn gerealiseerd, exclusief de locatie in Budel, waar een asielzoekerscentrum is gevestigd. "Er zijn nog ongeveer 700 plekken in voorbereiding. Dit betekent dat er nog ruim 1600 structurele asielopvangplekken in onze regio gerealiseerd moeten worden. Ik doe een beroep op u om (opnieuw) alle mogelijke opties binnen uw gemeente en subregio te verkennen om deze locaties te vinden en te realiseren."
De lokale LPF-fractie heeft kennis genomen van de brief van Dijsselbloem. Rudy Reker, namens de fractie, benadrukt dat Dijsselbloem zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor alle inwoners in de Metropoolregio. Reker voegt eraan toe dat er nu al te weinig woningen zijn voor de huidige inwoners en wijst op vertragingen in de bouw vanwege milieumaatregelen, bureaucratie, materiaaltekorten en een gebrek aan vakbekwaam personeel, evenals een recente renteverhoging. "Nederland is vol! Ook hier in zuidoost Brabant!"
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten