9758009243 604c43faf4 c

Hotel Glow in Eindhoven: Van gastvrijheid naar testosteronbommen opslag

Immigratieaug 11 2023, 15:00
Er is opnieuw een besluit genomen dat vragen oproept over de prioriteiten en gezond verstand van onze bestuurders. Hotel Glow, een gerenommeerd hotel in het hartje van Eindhoven, heeft aangekondigd haar deuren te sluiten per 15 augustus. Een trieste dag voor de werknemers en de horecasector. Maar wat nog schokkender is, is het plan dat schijnbaar op tafel ligt voor de toekomst van dit pand: een tijdelijke opvang voor maar liefst 65 alleenstaande asielzoekers tussen de leeftijd van 15 en 18 jaar. Noem het zoals je wilt, maar dit ruikt naar een testosteronbommen opslag midden in de Lichtstad!
Niet alleen wordt de horecasector, die al zwaar is getroffen door de pandemie, opnieuw een mes in de rug gestoken door de sluiting van Hotel Glow en het verlies van werkgelegenheid dat daarmee gepaard gaat. Maar nu moeten de Eindhovenaren ook nog eens toezien hoe hun stad langzaam verandert in een magneet voor migranten.
Deze beslissing raakt niet alleen het hart van de economie van Eindhoven, maar ook het hart van de Eindhovense gemeenschap. Het centreren van een grote groep jonge, alleenstaande mannen op één plek, vooral in het centrum van de stad, kan de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap in gevaar brengen. Zijn deze risico's afgewogen tegen de voordelen van deze beslissing?
Waarom worden de belangen van de burgers van Eindhoven keer op keer opzij geschoven voor andere belangen? En wie zijn deze 'knetterleipe bestuurders' die zulke besluiten nemen? Het lijkt er sterk op dat er weinig tot geen rekening wordt gehouden met de mensen die al jarenlang in deze stad wonen en werken, die de gemeenschap hebben opgebouwd tot wat het nu is.
Het is ronduit beschamend en frustrerend om te zien hoe de bestuurlijke elite beslissingen neemt zonder rekening te houden met de mensen die deze beslissingen daadwerkelijk treffen. Ook PVV Noord-Brabant Statenlid en Eindhovenaar Tjerk Langman kan zich hier niet in vinden en laat op X weten: ''Nederland wordt één groot AZC. Overal worden asielzoekers ingepropt. Omwonenden en ondernemers worden op het allerlaatste moment vluchtig geïnformeerd d.m.v. schijninspraak maar de beslissing is van hogerhand allang genomen.
PVV fractievoorzitter Alexander van Hattem keurt de gang van zaken af: ''Het is te wanstaltig voor woorden dat nu luxe hotels worden ingezet om gelukszoekers die al vele veilige landen gepasseerd zijn hier in alle comfort op te vangen. Terwijl de eigen bevolking in de steek wordt gelaten. Het Eindhovense stadsbestuur passeert bovendien omwonenden en omliggende ondernemers en zadelt hen op met zeer wel mogelijke overlast en onveiligheid. Dit is onacceptabel. Daarnaast heeft de gemeente lak aan de eigen bestemmingsplannen door op een horecabestemming een AZC te vestigen. De lokale overheid is daarmee volstrekt onbetrouwbaar naar de eigen inwoners en pakt hun rechtszekerheid vanuit het bestemmingsplan af.''
De PVV Noord-Brabant gaat niet lijdzaam zitten toekijken vanuit de Provinciale Staten (hierna PS): ''Gedeputeerde Staten (hierna GS) is steeds actiever betrokken bij de asielopvang. Onder andere via de regionale regietafels en het woonbeleid. Vanuit PS gaan we dan ook alles op alles zetten om te voorkomen dat van Brabant één groot AZC wordt gemaakt. Gelet op die betrokkenheid van GS spreken we het college daar dan ook op aan.'' zegt van Hattem tegen DDS. 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom zetten we ons in om de linkse globalisten te ontmaskeren en te verslaan. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Doneer nu aan DDS, steun ons via BackMe, en strijd zij aan zij met ons in deze culturele en politieke oorlog!
We moeten sterk en eensgezind tegen dergelijke beslissingen opstaan. Het is hoog tijd dat de stem van de Nederlander gehoord wordt, en dat er rekening wordt gehouden met de belangen en zorgen van de echte mensen van deze stad. De sluiting van Hotel Glow en de daaropvolgende plannen voor het gebouw zijn een trieste weerspiegeling van waar de prioriteiten van onze bestuurders liggen. Het is tijd voor verandering en dat kan met uw stem in november.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten