screenshot 2023 08 11 at 132601

Hypocriete en ongeloofwaardige Joost Eerdmans sluit PvdA/GroenLinks uit. Soortemet

Politiekaug 11 2023, 16:00
De hilarisch ongeloofwaardige en hypocriete Joost Eerdmans probeert zichzelf en zijn partij JA21 weer eens in de kijker te spelen als "rechts". Hoe hij dat doet? Nou, hij kiest voor de aanpak van 2021: iets over "over rechts regeren." Daarbij sluit hij, zegt hij, samenwerking van JA21 met PvdA/GroenLinks na de Tweede Kamerverkiezingen 2023 uit. Soortemet.
Er is weer iets heel opvallends aan de hand. JA21 doet het niet erg indrukwekkend in de peilingen. De partij die bij de oprichting zei dat ze FVD wel even zouden leegvreten en naar de vuilnisbult zouden helpen is nu volgens Maurice de Hond en Ipsos eigenlijk net zo groot als FVD en neigt kleiner te worden. De reden is heel simpel: conservatieve JA21'ers zijn de partij massaal aan het verlaten. Zie Nicki Pouw-Verweij en Derk Jan Eppink, die hun buik zo vol hebben van de politieke opportunist Eerdmans en de progressieve LHBTI-vlag-zwaaiende Annabel Nanninga dat ze het voor gezien houden.
Maar toch krijgt Eerdmans 'opeens' alle ruimte om in kranten (De Telegraaf) en nu ook bij NPO Radio 1 campagne te voeren. In de krant voor wakker Nederland (LOL, kuch, proest) mocht hij aankondigen dat hij weer lijsttrekker wil worden van de partij die hij vakkundig naar de afgrond helpt... en vandaag was hij welkom bij NPO Radio 1 om daar net te doen alsof hij hartstikke rechts is:
Gevraagd of hij zaken wil doen met RoodGroen/VerenigdLinks/PvdA-GroenLinks na de Tweede Kamerverkiezingen 2023 zei Eerdmans vandaag dat hij dat niet gaat doen. Nooit. Echt niet! "Dat is uit te sluiten. Dat kúnnen we uitsluiten," zei hij, waarbij hij dus niet zei: "Dat sluit ik uit." Je kan het uitsluiten. Ja. Je kan wel meer. Woordspelletjes... altijd leuk.
Hoe dan ook, Eerdmans heeft dus besloten dat de inzet van JA21 bij deze verkiezingen is: we gaan de VVD over rechts dwingen en we gaan geen linkse coalitie mogelijk maken. Dat is het talking point van JA21. Dus, legde hij uit: "JA21 gaat niet een links kabinet mogelijk maken. Dat, dat... dat, dat zou wel echt de wereld op zijn kop zijn. We proberen nu, en dat heb ik ook in De Telegraaf gezegd, dat de rechtse kiezer op rechts nu krijgt wat hij wil."
Okay dan.
Vervolgens bekritiseerde hij de VVD indirect. Want, zei hij, hij wil niet dat de "rechtse kiezer" stemt op een partij die zegt dat we immigratie gaan aanpakken, klimaatgekte beperken en "op de beurs gaan letten in Europa.
LOL, wat betekent dat nou weer? We moeten UIT Europa, Joost, we hebben er namelijk helemaal niets te zeggen, en dat weet jij ook. "Op de beurs letten" kan helemaal niet in het systeem zoals het er is. Uiteindelijk kunnen die Brusselse technocraten ons gewoon dwingen te doen wat ze willen. De enige oplossing is uit de EU. Jij weet dat, ik weet dat, iedereen weet dat. Dus waarom doe je nu net alsof de schade heus wat beperkt kan worden? Het is in dat opzicht opvallend dat hij later in het gesprek ook zei dat JA21 weliswaar zogenaamd rechts is, maar wel "realistisch." "Wat kán." 
Uhu. Ja. Dat is Haagiaans voor: 'Laat maar, het lukt niet, helaas we moeten toch maar doen wat D66 wil want we willen de grondslagen van het systeem natuurlijk niet veranderen!'

Media love JA21

Het meest interessante hiervan is natuurlijk niet eens dat Eerdmans quasi-principieel wil overkomen en weer voor de oude 'we gaan de VVD over rechts dwingen'-strategie kiest. Nee, veel interessanter is het feit dat Eerdmans steeds weer álle ruimte krijgt om zijn hypocriete verhaaltjes op te hangen bij de grote media.
Hij is welkom bij De Telegraaf en nu zelfs bij de NPO Radio. Nog even en we zien hem 's avonds in een NPO-talkshow zitten.
Waarom is dat? FVD is niet eens bijna welkom bij dat soort media. De PVV wordt verafschuwd. In het geval van FVD geldt zelfs dat ze niet eens over die partij práten. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat FVD is opgedoekt.
Maar JA21 mag overal bij langskomen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat JA21 én de media politieke spelletjes spelen. Daar doen wij niet aan mee. Maar dit betekent dat we jouw steun nodig hebben. Want nieuwe media als DDS die de waarheid vertellen worden door Big Tech en Big Media op alle mogelijke manieren tegengewerkt. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons de waarheid te verkondigen!
Waarom? Simpel Eerdmans wil op de details een heel klein beetje bijsturen, maar dat is het dan wel. Je kan hem prima in een kabinet zetten met ChristenUnie, D66 en de VVD (en dan nog het CDA erbij, misschien de PvdD en Volt, etc.). Hij vindt dat helemaal geweldig, want Eerdmans én zijn kompanen willen eerst en vooral macht. Op het pluche zitten. Daar gaat het ze om.
De media weten dat... en juist dat is waarom ze willen dat alle kiezers die 'rechts van de VVD' zitten op JA21 gaan stemmen. Het partijkartel kan dan namelijk gewoon doorgaan, onafhankelijk van de uitslag van de andere partijen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten