joost eerdmans ja21 9o1a6705

JA21 totaal gesloopt: "Een slap aftreksel van FVD met wat slappe toevoegingen om VVD te paaien"

Politiekaug 06 2023, 8:38
Nu het helemaal misloopt bij JA21, met de ene na de andere JA21'er die opstapt, neemt de kritiek op flutpartij steeds verder toe. Het algemene oordeel is helder: JA21 is een slap aftreksel van FVD... waarbij ze vervolgens wat toevoegingen hebben gedaan die vooral bedoeld zijn om de VVD te paaien.
"JA'21 is een partij die haar goede ideeën volledig ontleend heeft aan Forum," stelt een criticaster op Twitter. "Wat ze er zelf aan toe hebben gevoegd is grotendeels slappe prietpraat, om in een goed blaadje te komen bij de VVD en Rutte."
"De 'leiding' van Eerdmans heeft geleid tot extreem opportunisme," gaat de criticus verder." Zowel de gang van zaken bij JA21 ,als bij BVNL, toont feitelijk de kracht aan van FVD."
"Want Forum is blijven groeien, is standvastig en blijft scherp aan de wind varen," stelt hij daarop. "Forum heeft zich steeds verder ontwikkeld op basis van de kernprincipes: "Vrijheid, Democratische Directe Invloed van Burgers, Eerlijkheid en de Traditionele Nederlandse Waarden. Altijd een Rechte Rug houden, zoals in het Wilhelmus ook wordt verwoord."

JA'21 is een partij die haar goede ideeën volledig ontleend heeft aan Forum. Wat ze er zelf aan toe hebben gevoegd is grotendeels slappe prietpraat, om in een goed blaadje te komen bij de @VVD en Rutte. De "leiding" van Eerdmans heeft geleid tot extreem opportunisme. Zowel de…

529
Reply
"Thierry Baudet staat aan de basis van deze zeer essentiële principes en deze steeds sterker wordende community. "Vrij en Onverveerd" voor je mening uitkomen dat is de kern van alles," is de conclusie die onderstreept wordt door Baudet zelf.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Halfhartige, slappe, imitatiegroepjes als JA21 moeten daarom aangepakt worden; want zij bieden mensen een nepalternatief. Als ze aan de macht komen worden ze gewoon VVD-2. Om die waarheid te verkondigen hebben we echter wel jouw steun nodig! Doneer aan DDS, help ons, en zorg ervoor dat we samen dit soort partijtjes ontmaskeren!
We hebben de laatste tijd gezien dat JA21'ers zélf ook begrijpen dat hun partij een wanstaltige, nietszeggende imitatiegroep is. Met name de zogenaamde conservatieve vleugen is daar dan ook klaar mee. In recente weken hebben Nicki Pouw-Verweij en Derk Jan Eppink laten weten dat ze de partij verlaten - en Europarlementariër Rob Roos staat volgens geruchten ook op het punt op te stappen.
Natuurlijk is dit precies wat er gebeurt als je je niet afsplitst omdat je werkelijk goede, mooie principes hebt - maar omdat je heel graag 'in de macht' wilt zitten. Dan kom je terecht bij een groep mensen die elkaar met plezier met een mes in de rug steken, die anderen alleen maar imiteren, en die uiteindelijk niets nuttigs toe te voegen hebben aan de politiek. Geen wonder dat JA21 op het punt van omvallen staan. Terecht ook!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten