20220125 tweede kamer olaf ephraim bvnl 1

BVNL valt uit elkaar: Ephraïm scheidt zich af! "Wybren heeft gruwelijk geblunderd"

Politiekaug 01 2023, 9:30
Met maar een paar maanden te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen 2023 is er enorme onrust bij BVNL, de partij waar drie Kamerleden deel van uitmaken, te weten Hans Smolders, Olaf Ephraïm en Wybren van Haga. Of beter gezegd, die daar deel van uitmaakten, als in: verleden tijd. De Groep Van Haga is vandaag namelijk van binnenuit opgeblazen.
Het vervelende van met mensen werken die onbetrouwbaar zijn en een partij gebruiken om in de Kamer te komen om zich daarna lekker snel af te splitsen is dat ze jou ook met een mes in de rug zullen steken als ze daar de gelegenheid toe krijgen. Laat dat nou precies zijn wat er gaande is bij BVNL. 
De nieuwe Tweede Kamerlijst voor BVNL wordt op dit moment opgesteld. Smolders komt niet terug, onder meer omdat hij al een paar jaar tegen longkanker vecht. Van Haga komt natuurlijk wél terug. En Ephraïm dacht dat hij ook heus een gooi naar een nieuwe termijn mocht doen.
Maar blijkens berichten die hij op hoge toon naar een appgroep van BVNL heeft gestuurd blijkt dit niet zo te zijn. Smolders en een paar anderen vormen het comité dat de kieslijst opstellen. Gisterochtend heeft Ephraïm te horen gekregen van Smolders én Van Haga dat hij niet langer welkom is.

Ophef

De reden, aldus Ephraïm, is dat ze zeggen dat zijn werk in de financiële sector voor problemen kan gaan zorgen. Iets met "dividend stripping." Ephraïm vindt dit een flauwekulargument, onder meer omdat hij al meer dan twee jaar in de Kamer zit en dit nooit een issue is geweest.
"Hans Smolders, die nooit in de Tweede Kamer aanwezig was in welk debat dan ook, bracht twee 'anonieme' adviseurs ter tafel (de namen zijn mij niet medegedeeld; had BVNL geen Integriteitscode?) die echt zeker wisten dat ik een groot publicitair gevaar was, want je weet maar nooit, de media, toch? 'Beeldvorming')," aldus een woedende Ephraïm.
Sowieso vindt hij dat gestoord, want - zegt hij - er zijn anderen bij BVNL die wél in de problemen zijn geweest, maar blijkbaar is dat geen enkel probleem. "Wybren is in 2019 strafrechtelijk veroordeeld wegens drankrijden, na in 2018 uit de VVD gegooid te zijn wegens een integriteitskwestie," gaat de BVNL'er verder. "Smolders werd strafrechtelijk gevonnist in 2008 wegens het openbaar maken van vertrouwen informatie." Maar Ephraïm zelf? Niets.
Met andere woorden, zegt hij, hij wordt dus op aannames, mogelijkheden, en angst voor potentiële negatieve pers geloosd. "Hypocrisie?" vraagt hij retorisch. "Welnee, men vreest voor 'heibel en ophef,' die er nu vrijwel zeker gaan komen."
Dat is een opvallende uitspraak, want Ephraïm, Smolders en Van Haga stapten uit FVD nadat Thierry Baudet een artikel had geschreven waarin hij uitlegde dat het creëren van ophef een belangrijke strategie is voor FVD. Dat vonden de heren alledrie niet. Oh nee. Ophef was hartstikke vervelend! Nu schrikt Ephraïm er dus van dat Van Haga en Smolders nog steeds wars zijn van ophef - behalve als het hunzelf betreft, trouwens.

Woke

En trouwens, zegt Ephraïm, Van Haga zegt nogal wat dingen die ook problematisch zouden kunnen zijn. "Wybren verdedigt met vuur Huyg Plug, die op beeld Rutte verwijt 'dat er satanische netwerken zijn waar babies verhandeld worden,' of, recenter: dd 24 juli, een waslijst aan Kamervragen inzake Willem Engel." Dat laatste vindt Ephraïm met name gek omdat het MKB op omvallen staat maar Van Haga dat totaal niet interessant lijkt te vinden. Best een harde beschuldiging natuurlijk gezien het feit dat BVNL bij de oprichting zei op te zullen komen voor de belangen van midden- en kleine ondernemers.
"Op speciaal aandringen van Van Haga staat in het verkiezingsprogramma dat 'helden als Generaal Spoor en Kapitein Westerling,' in het algemeen als oorlogsmisdadigers beschouwd, gerehabiliteerd moeten worden," gaat Ephraïm verder. "Dat wordt nog een leuk debat. Helaas: ik dacht dat BVNL inging tegen woke en deugen. Dus niet."
Ook dat is natuurlijk weer opvallend. Ja, BVNL wil zich graag zo neerzetten. Maar inhoudelijk is het natuurlijk FVD dat werkelijk Woke en Deugen aanpakt. Laat dat nou net de partij zijn die Van Haga, Ephraïm en Smolders de rug hebben toegekeerd. En trouwens, Ephraïm is toch ook iemand die in zijn hart globalisme best leuk en aardig vindt. Toch?

"Wybren is about to crack"

In een vervolgbericht laat Ephraïm weten dat hij lid blijft van BVNL en "volgaarde op de ALV de degens [zal] kruisen met Wybren" van Haga. Maar, en dit is van groot belang, hij zal het Presidium en Kamervoorzitter Vera Bergkamp direct informeren dat hij met onmiddellijke ingang geen deel meer uitmaakt van Groep van Haga.
Vervolgens laat Ephraïm weten dat hij genoegdoening gaat eisen. Hij wil zijn deel van "de schaarse middelen" opeisen. Ook moeten er afspraken gemaakt worden over hoe de logistiek geregeld moet worden. Hij trekt zich terug uit de appgroepen en "zal ook een eventuele funding afspraken met mijn contacten cancellen onder opgaaf van redenen." 
Tenslotte zegt de verbolgen Ephraïm dat hij heel veel "zin in het debat met Wybren na Prinsjesdag" heeft "inzake APB, AFB, Belastingen, etc." Daarbij stelt hij wel te hopen dat hij hoopt dat Van Haga daar wel bij is... Want hij denkt dat het niet goed gaat met de BVNL-leider. 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Anders dan BVNL vecht De Dagelijkse Standaard wél tegen Woke en Deugen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Het systeem werkt ons namelijk op alle mogelijke manieren tegen, van censuur tot bans bij Big Tech. Steun ons nu! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor een mooie en vrij Nederland; dus een Nederland zónder Woke-terreur!
"Dit meen ik echt vanuit de grond van mijn hart," schrijft Ephraïm. "Wybren heeft gruwelijk geblunderd. Maar zorg goed voor hem: ik schrok toen ik hem vanmorgen zag. About to crack, zoals de Engelsen het zo mooi verwoorden."
Het is heel opvallend dat dit gebeurt. Voor BVNL had de timing natuurlijk niet slechter kunnen zijn. Dit bewijst namelijk dat het intern erg onrustig is bij die partij, en dat het dus helemaal geen stabiele, betrouwbare club is. Bij FVD is de rust al jaren teruggekeerd. BVNL, aan de andere kant, is hard op weg een nieuwe LPF te worden.
Smolders en Van Haga steken Ephraïm met een mes in de rug en die reageert door precies hetzelfde bij die twee te doen. Je gaat bijna denken dat je backstabbers niet kunt vertrouwen omdat ze hetzelfde trucje steeds weer zullen uithalen. Wie had dat gedacht?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten