geert wilders 9o1a6632

Geert Wilders (PVV) vastbesloten om te strijden voor nationale zeggenschap over het EU-migratiebeleid

EUnov 13 2023, 16:00
PVV-leider Geert Wilders heeft in het het Radio 1 Journaal zijn standpunt over migratie en asiel in de Europese Unie nogmaals benadrukt. Wilders pleit voor een versoepeling van de Europese regels op dit gebied en stelt dat Nederland meer zeggenschap moet hebben over zijn eigen migratiebeleid. De PVV-leider stelt een opt-out voor als de EU niet bereid is tot concessies.
Wilders verlangt een aanzienlijk strenger asielbeleid voor Nederland, maar zijn wens staat haaks op de huidige Europese regels. Hij gelooft dat Nederland, met een krachtigere inzet, de EU-regels kan beïnvloeden. Een opt-out, waarbij Nederland zich niet houdt aan de EU-regels over migratie en asiel, lijkt volgens Wilders een reële optie als de EU niet tegemoetkomt aan de behoeften van Nederland.
De PVV-leider benadrukt dat Europese regels niet in beton gegoten zijn en wijst erop dat meerdere Europese landen, waaronder Nederland, overwegen om de migratie- en asielafspraken te versoepelen. De VVD deelt dit standpunt, terwijl NSC-leider Pieter Omtzigt een opt-out niet uitsluit. Dit geeft aan dat er binnen Nederland inmiddels steun is voor een herziening van het huidige Europese beleid op het gebied van migratie en asiel.
Wilders heeft aangegeven dat hij na jaren van oppositievoeren openstaat voor regeringsdeelname, met name als de PVV een goede verkiezingsuitslag behaalt. Wilders erkent bereid te zijn om concessies te doen, al is het immigratie- en asielstandpunt wel een thema waarop hij "harde onderhandelingen" wil voeren, maar benadrukt tegelijkertijd dat deze redelijk moeten zijn.
Ondanks eerdere spanningen met de VVD-leider Dilan Yeşilgöz, ziet Wilders nog steeds overeenkomsten tussen de PVV en de VVD, waardoor een coalitie niet uitgesloten lijkt. Het recente RTL-verkiezingsdebat toonde weliswaar botsingen tussen beide partijleiders, maar volgens Wilders is een coalitie met de VVD niet uit het zicht verdwenen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten