david cameron 28 january 2011

David Cameron nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken na ophef rond Suella Braverman

Buitenlandnov 13 2023, 18:00
De voormalige Britse premier David Cameron is aangesteld als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk. Deze benoeming volgt op het ontslag van James Cleverly, die op zijn beurt maandag Suella Braverman verving als minister van Binnenlandse Zaken.
De snelle benoeming van Cameron tot lid van het Britse Hogerhuis was noodzakelijk om hem de rol van minister van Buitenlandse Zaken te laten vervullen. Cameron, die het Verenigd Koninkrijk van 2010 tot 2016 als premier leidde, stond aan het roer tijdens het cruciale Brexit-referendum van 2016. Ondanks zijn pleidooi voor het EU-lidmaatschap, koos net iets minder dan 52 procent van de Britten voor uittreding, wat leidde tot zijn aftreden.
Premier Rishi Sunak ontsloeg Braverman na herhaalde conflicten met partijgenoten over haar standpunten. Een opiniestuk in The Times, waarin Braverman de politie beschuldigde van inadequaat optreden bij pro-Palestijnse protesten, bleek de druppel te zijn. Haar standpunt werd bekritiseerd omdat het de spanningen zou hebben aangewakkerd en extreemrechtse demonstranten zou hebben aangemoedigd, wat premier Sunak onder druk zette om actie te ondernemen.
Kritiek op de pro-Palestijnse demonstraties kan dus een reden zijn voor het ontslag van een minister. Het lijkt erop dat de kritiek nu zo gevoelig ligt, dat premier Sunak ervoor kiest zijn minister te vervangen door Cameron, wat door sommigen als een opmerkelijke keuze wordt beschouwd.
De roep om het aftreden van Braverman was al weken aan de gang, met name vanwege haar reactie op de protesten in het hele VK sinds de aanval op Gaza op 7 oktober, volgend op een terroristische aanslag door Hamas. De kritiek op Braverman nam toe, en haar ontslag opende de deur voor de onverwachte terugkeer van David Cameron in de politieke schijnwerpers als de nieuwe Britse minister van Buitenlandse Zaken.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten