Epische faal voor D66: Shula Rijxman stapt op als wethouder in Amsterdam

Epische faal voor D66: Shula Rijxman stapt op als wethouder in Amsterdam

De grootste D66-faalhaas van de afgelopen tien jaar - en dat wil wat zeggen - gaat op zoek naar een carriere buiten de politiek. Jawel, Shula Rijxman stapt op als wethouder in Amsterdam. De reden? Ze zegt dat die baan eigenlijk niet goed bij d'r past. Joh!

In een niet zo heel lang verleden was Rijxman topvrouw van de NPO. Daar heeft ze zichzelf in de publieke omroep in het algemeen ongekend te schande gemaakt vanwege (de schijn van) epische belangenverstrengelingen. Vriendjes van mevrouw kregen uitnodiging na uitnodiging, er werden leuke documentaires over gemaakt, etc. en daarna stapte mevrouw ook nog eens over naar Amsterdam om daar wethouder te worden.

Maar als wethouder bleek Rijxman een dom schaap te zijn. Ze had overal de ballen verstand van, wat ook niet zo gek is aangezien haar expertise eigenlijk - niet schrikken - propaganda maken voor D66 is. Dat is haar kracht. Media gebruiken om burgers te indoctrineren met het zieke D66-gedachtegoed. Punt.

Vervolgens waren er scenes te zien daar in Amsterdam die werkelijk... nou ja, dieptriest waren. Want mevrouw gaf met grote regelmaat antwoorden op vragen van de gemeenteraad die nergens op sloegen. En in veel gevallen werden haar de antwoorden letterlijk ingefluisterd door aanwezige ambtenaren. Die vertelden haar wat ze moest zeggen, zij herhaalde dat. Dit gebeurde in aanwezigheid van gemeenteraadsleden.

Het sloeg met andere woorden helemaal nergens op. Mevrouw ging steeds weer af.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Daarom heeft ze nu dus maar besloten het bijltje erbij neer te gooien. Niet zo gek, natuurlijk, maar wel opvallend. Want er is heel wat voor nodig dat D66 haar laat vallen; deze vrouw heeft heel veel betekend voor die partij en heeft echt wel contacten daar.

De kans is dan ook groot dat we binnenkort kunnen melden dat die contacten een heel leuke nieuwe baan voor d'r gevonden hebben. Welke publieke omroep zal Rijxman een vacature sturen?

Volg mij op Twitter.

Lees meer over:
D66 NPO amsterdam Shula Rijxman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer