Extremisten in Nederlandse moskeeën: harde aanpak noodzakelijk

Extremisten in Nederlandse moskeeën: harde aanpak noodzakelijk

Nederland staat bekend als een land waar vrijheid en democratie hoog in het vaandel staan. Helaas is er een groep extremisten in ons land die deze waarden met voeten treedt. De AIVD en NCTV waarschuwen nu voor een soort "salafistenpolitie" die actief is in Nederlandse moskeeën. Deze extremisten zijn een gevaarlijke bedreiging voor onze samenleving en moeten met harde hand aangepakt worden.

Het is schokkend om te horen dat er een soort van "salafistenpolitie" actief is in Nederlandse moskeeën. Deze extremisten zijn een gevaar voor onze democratie, rechtsstaat en open en tolerante samenleving. Ze noemen andersdenkenden zonder pardon 'fout,' ’verkeerd’ en zelfs 'ongelovig.' En in sommige gevallen kan dat soort termen een doodvonnis betekenen.

Deze salafisten haten niet alleen onze waarden en manier van leven, maar ze haten ándere moslims die niet gestoord-extreem zijn nog erger. Ze noemen hen publiekelijk "een ’dwaallicht’, ’slang’, ’vleesbrug’ of ’simp’." Dit is niet alleen beledigend, maar ook gevaarlijk.

En het wordt nog angstaanjagender als we horen dat deze salafisten vervolgens op zoek zijn naar adressen van de 'schuldige moslims.' Er zijn berichten te lezen als: "Moge Allah hem opruimen." En: "Als iemand weet waar hij woont? Wil hem een bloemetje brengen." Dit is niets minder dan een oproep tot geweld en moeten we niet tolereren in onze samenleving.

Het is tijd dat we deze extremisten aanpakken en in de gaten houden. We mogen niet toestaan dat ze onze samenleving ondermijnen en onze vrijheid en veiligheid bedreigen. De AIVD en NCTV doen er goed aan om te waarschuwen voor deze gevaarlijke situatie en we moeten met z'n allen opletten en samenwerken om ervoor te zorgen dat onze moskeeën veilige plaatsen zijn voor iedereen, ongeacht hun geloof of overtuiging.

Laten we niet vergeten dat de meerderheid van de moslims in ons land vredelievend en tolerant zijn en dat deze salafisten slechts een kleine minderheid vormen. We moeten hen niet laten bepalen hoe we over moslims denken of hoe we onze samenleving bekijken. Laten we samenwerken om ervoor te zorgen dat onze vrijheid en veiligheid in ons land behouden blijft.

Oh, en misschien dat de politiek én de NCTV wat minder bezig moeten zijn met een niet-bestaande 'dreiging' van 'extreemrechts' en wat meer met dreigingen die daadwerkelijk bestaan. Dreigingen zoals die van salafisten, bijvoorbeeld.

Lees meer over:
Radicale Islam moslims NCTV AIVD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties