Filmpje! Johan Derksen fileert Kick Out Zwarte Piet: 'Ze waren uit op een rel in Staphorst!'

Binnenlandnov 23 2022, 15:00
Johan Derksen is ervan overtuigd dat de linksextremisten van Kick Out Zwarte Piet alleen maar naar Staphorst gegaan zijn om een rel te creëren. "Ik vind het forceren van rellen," aldus Derksen. "Als je als KOZP zijnde naar Staphorst gaat weet je: dit is provoceren."
Gisteren ging Sylvana Simons weer eens helemaal los in de Tweede Kamer. We hebben daar toen al heerlijk om gelachen. Maar ook de heren van Vandaag Inside wilden het er graag over hebben. 
Wilfred Genee vroeg zich af wat Derksen van die uitbarsting van mevrouw Simons vond. "Ik begrijp er niets van," aldus de man die misschien niet altijd gelijk heeft, maar die wel degelijk meer gezond verstand heeft dan 99% van de mensen in Hilversum.
"Ik heb het van dichtbij meegemaakt. Kick Out Zwarte Piet, dat vind ik een vervelende organisatie. Maar goed, Nederland heeft zich erbij neergelegd. We hebben nu groene Pieten. Tel uit je winst. Maar je hebt een bepaalde orde en daar hoort Staphorst bij. Als je dáár gaat demonstreren als Kick Out Zwarte Piet dan ben je op één ding uit: geen idealistische motieven, nee dan wil je een rél hebben. Want je wil het juist in Staphorst doen."
Als ze naar elke andere willekeurige stad waren gegaan - Amsterdam, Maastricht, etc. - "was het allemaal vredig gegaan," aldus Derksen. En dat wísten ze. "Ik vind het forceren van rellen."
Derksen ging verder door te zeggen dat het het ook bezopen vond dat Amnesty International erbij was met "waarnemers." "Amnesty International moet zich bezighouden met daadwerkelijk belangrijke dingen, met mensenrechten enzo. Maar die moet niet een Zwarte Piet-demonstratie gaan kijken of die goed verloopt!"
"Je weet zéker, wanneer je als KOZP naar Staphorst rijdt, dan weet je: dit wordt heibel. Als je naar Urk rijdt: dit wordt heibel. Volendam ook," ging Derksen verder.
Vervolgens kwamen de beelden voorbij van de totaal doorgeslagen agressieve Sylvana Simons (BIJ1) die schreeuwde en tierde in de Tweede Kamer.
"Laat mevrouw Simons zich nou drukmaken om wat er gebeurt in de Bijlmermeer," aldus Derksen terecht. "In Staphorst redden ze zich al een paar honderd jaar met hun eigen normen. Dan gebeurt er niets als KOZP die deur voorbij gaat. Het is gewoon provoceren. En als Kick Out Zwarte Piet zaterdag weer een rel wil hebben moeten ze naar Urk gaan, daar gaat het precies hetzelfde gebeuren."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Natuurlijk is dat honderd procent waar. Dat is ongetwijfeld de reden dat ze naar Staphorst zijn gegaan. Ze wílden een rel zodat ze extra gratis aandacht kregen en ook weer het slachtoffer konden spelen.
Dat is gelukt. Ze hebben hun zin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten