Filmpje(s)! Honderden demonstranten in Albergen tegen de gedwongen komst van een asielopvang

Binnenlandaug 21 2022, 16:59
Steeds meer Nederlanders spreken zich uit tegen het wanbeleid van de staat. Of het nu gaat over de klimaatcrisis, de energiecrisis, de oorlogcrisis (LOL), of - jawel - de asielcrisis; Nederlanders staan op. Zo ook vandaag in Albergen. Daar zijn vele honderden demonstranten bij elkaar gekomen om hun afschuw uit te spreken over het feit dat het Rijk er een hotel als asielopvang gaat gebruiken terwijl lokale burgers én de gemeente dat helemaal niet wíllen.
Bij de demonstratie in Twente - want dat is waar het tot voor kort volstrekt onbekende Albergen ligt - liepen héél veel mensen mee met een omgekeerde vlag. Dat doen mensen - het omkeren van de vlag - om duidelijk te maken dat het land in de problemen zit; dat er een crisis is. En niet zomaar een crisisje, maar een crisis waarin je je afvraagt of het land wel overeind blijft staan.
En ja, er zijn flink wat mensen afgekomen op de demonstratie. Kijk maar (naar deze beelden van het Twitter-account van Daniël Osseweijer):
De onderhand bekend wordende Twitteraar 'Kees' heeft ook wat mooie beelden van de bijeenkomst. Kijk maar:
Hier foto's van de demonstratie waarbij omgekeerde vlaggen - "land in nood!" - gratis werden uitgedeeld. Vandaar dus dat zoveel mensen ermee rondlopen. Maar ja, dat hoeven ze niet te doen; ze kunnen ook weigeren. Dat ze het aanbod graag aannemen toont aan dat deze mensen werkelijk denken - en terecht - dat we ons op een heel belangrijk, zorgwekkend punt in de geschiedenis begeven.
(De tekst gaat verder onder de oproep ons te steunen)
Al met al zouden er minimaal 400 mensen op de protestmars afgekomen zijn. In de Randstad lachen ze daar ongetwijfeld om, maar let op: we hebben het hier over een heel kleine gemeente... en over een gemeenschap - waar het azc / hotel in kwestie staat - met slechts 300 inwoners.
Zo bekeken is het dus wel degelijk een behoorlijke actie. En trouwens, wie zegt dat je groot of met velen moet zijn om verandering teweeg te brengen? Links - en zeker radicaal-links - is sinds jaar en dag een (kleine) minderheid, maar kijk eens hoe ze ons land jaar na jaar kapotmaken.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Volgens RTV Oost waren er zelfs 500 mensen aanwezig. Eén van de demonstranten, de 15-jarige Ruben, is op komen dagen met zijn vrienden. "We zijn boos op de manier hoe het is gegaan. We zijn ook niet tegen asielzoekers, maar 300 is wel heel veel. Dertig asielzoekers was prima geweest," zegt hij. 
"Wij komen uit Hengelo en willen onze steun betuigen," zegt een andere aanwezige vrouw. "Ik ben niet tegen asielzoekers, maar het is een keer klaar. Vol is vol."
En dat is natuurlijk precies de gedachte waar heel veel Nederlanders mee rondlopen. In principe hebben ze niets tegen 'asielzoekers,' maar wat de regering nu doet gaat véél te ver. De poorten zijn wagenwijd opengezet, wat funest is voor élke cultuur, maar zeker voor een land wiens cultuur al bijna vernietigd is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten