Flink eind rijden voor uw booster! GGD: 'Kleine priklocaties verdwijnen voor XXL-priklocaties'

Flink eind rijden voor uw booster! GGD: 'Kleine priklocaties verdwijnen voor XXL-priklocaties'

Een prikstraat van de GGD. Bron: Dafinchi / Shutterstock.com.

De boostercampagne van zorgminister Hugo de Jonge lijkt werkelijk helemaal nergens op. Om toch nog enigszins op tijd te kunnen boosteren hebben verschillende GGD'en hun strategie veranderd. En die pakt behoorlijk nadelig uit voor iedereen die niet in een grote stad woont, want de kleine priklocaties van de GGD verdwijnen, zodat er XXL-priklocaties kunnen worden geopend.

Vanuit het oogpunt van de GGD is het besluit voor een andere strategie volkomen logisch: één centraal punt waar iedereen zich kan laten vaccineren, de XXL-priklocatie. Maar voor de veelal oudere mensen die een booster willen is het een behoorlijk beroerde keuze. 60-plussers die niet in een stad wonen zullen moeten rijden naar de XXL-priklocaties van de GGD, die meestal in een grote stad zit.

De Dagelijkse Standaard

En de GGD's zijn wat dat betreft haast genoodzaakt om het op deze manier in te richten, want Hugo de Jonge en zijn ministerie hebben weer zitten slapen. Die vonden het nodig om een advies van de Gezondheidsraad af te wachten, terwijl alle landen om ons heen allang aan het boosteren waren. Nu moet op stel en sprong weer van alles geregeld worden, wat voor GGD's ook niet haast niet te doen is.

Wat ook niet helpt is dat zij enorme ruimten nodig hebben om de mensen verplicht op anderhalve meter afstand van elkaar te laten wachten, meldt RTL Nieuws. De wachttijd voor vaccinatie, die sommige landen overbodig achten, geldt hier namelijk nog wel. Voor de GGD's is het haast de enige manier om zo nog een snel priktempo te kunnen halen met zo min mogelijk mensen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En nu maar zien of het de komende weken ook echt gaat werken. Voor de GGD's is het dan weliswaar de enige manier om 'productie te kunnen draaien', maar dan moeten de mensen wel ook daadwerkelijk op komen draven. We kunnen met z'n allen in ieder geval concluderen dat Hugo de Jonge ook dit keer weer een fout heeft gemaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties