9758009243 604c43faf4 c

FVD Drenthe slaat alarm: Veiligheid inwoners Nieuw-Weerdinge in het geding

Binnenlandnov 09 2023, 10:00
Terwijl de politieke elite in hun ivoren torens zit en neerkijkt op het gewone volk, broeit er onrust in het doorgaans zo rustige Drenthe. De inwoners van Nieuw-Weerdinge zijn het zat. Zij hebben genoeg van de overlast veroorzaakt door zogenaamde 'veiligelanders', en wie kan het hen kwalijk nemen? De situatie is zo nijpend dat de dorpelingen zich genoodzaakt zien om hun eigen veiligheid in handen te nemen en een burgerwacht op te richten. "Dit kan zo niet langer!" roept FVD Drenthe uit, en ze hebben elk recht om dat te doen.

Tijdens de Statenvergadering hebben wij gisteren aandacht gevraagd voor het veiligheidsprobleem rondom veilige-landers in Nieuw-Weerdinge. Bewoners zijn zelfs genoodzaakt om een burgerwacht op te richten, aangezien de politie simpelweg met tekorten kampt en daardoor niets kan…

24
Reply
De politie, die handen tekortkomt, lijkt niet in staat om de toenemende overlast een halt toe te roepen. Het is de bittere realiteit van een overheid die de controle verloren heeft, van een systeem dat faalt. De FVD stelt terechte vragen tijdens de Statenvergadering, schreeuwend om actie, pleitend voor de veiligheid van de gemeenschap die onder druk staat.
Jetta Klijnsma (PvdA), de commissaris van de Koning, doet het af met een simpel "erg beroerd" bericht RTV Drenthe. Beroerd? Het is meer dan dat, mevrouw Klijnsma. Het is een schande dat hardwerkende Nederlanders hun toevlucht moeten nemen tot het vormen van burgerwachten omdat de overheid hen in de steek laat. Waar zijn we beland als de burger zichzelf moet beschermen tegen mensen die hier zijn gekomen uit 'veilige' landen, maar allesbehalve veilig gedrag vertonen?
De recente burgeraanhouding die uit de hand liep, is een triest dieptepunt. Een man van 50, die simpelweg zijn eigendom wilde beschermen, is nu aangehouden omdat hij het recht in eigen handen nam in een wanhopige poging tot gerechtigheid. Dit terwijl de echte vragen onbeantwoord blijven: waarom zijn deze zogenaamde veiligelanders hier nog als ze zoveel problemen veroorzaken? Waarom wordt hun aanwezigheid getolereerd terwijl ze de kansen op een verblijfsvergunning kunnen vergeten?
De antwoorden blijven in het ongewisse, verstopt achter de bureaucratische gordijnen van de gemeente en het rijk. "Supersnel actie", zegt Klijnsma, maar het dorp ziet niks van die snelheid. Lege beloftes, dat is wat het is. Liesbeth Niessink van FVD snijdt de harde waarheid aan: de inwoners zijn ongerust en de provincie lijkt niets meer dan een stille toeschouwer.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is tijd dat er wordt geluisterd naar de noodkreten uit Nieuw-Weerdinge. Het is tijd voor actie. Het is tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en de veiligheid van haar burgers garandeert. En het is tijd dat FVD’s stem niet alleen gehoord wordt in de Statenvergadering, maar dat er daadwerkelijk iets mee gedaan wordt. Want zoals FVD Drenthe zegt: "Dit kan zo niet langer!" En dat is de onversneden waarheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten