shutterstock 2174690645

FVD Flevoland slaat alarm: ''College offert erfgoed op voor verstikkende stikstofregels''

Binnenlandsep 28 2023, 12:00
In een onthutsende reeks van tegenstrijdigheden heeft het college van Flevoland zijn ware kleuren laten zien. Ondanks hun beweringen dat ze het erfgoed van de pioniers koesteren, blijkt uit hun antwoorden op vragen van FVD Flevoland dat ze gewillig buigen voor de landelijke stikstofregels. Regels die een directe bedreiging vormen voor ons unieke plattelandserfgoed.
De voorzitter van de FVD-fractie in Flevoland, Jelena Postuma, hield het college een spiegel voor in een verklaring aan DDS: ''Het college zegt trots te zijn op het erfgoed van onze pioniers, maar tegelijkertijd houden ze vast aan regelgeving die onze plattelandscultuur voorgoed dreigt te vernietigen.''
De schijnbare tweestrijd tussen koesteren en kapotmaken komt sterk naar voren in de antwoorden van het college. Ze beweren dat het stikstofbeleid van de provincie gebaseerd is op 'vrijwilligheid'. Echter, in de praktijk weten we dat zulke 'vrijwillige' maatregelen vaak resulteren in ongewenste druk op boeren, waardoor zelfs de meest duurzame en diervriendelijke bedrijven onder het juk van de bureaucratie bezwijken.
In plaats van op te komen voor het unieke culturele erfgoed van het platteland, lijkt het college eerder te buigen voor de totalitaire stikstofregels van de rijksoverheid. Postuma is stellig in haar overtuiging: "Wat FVD Flevoland betreft, heeft de Provincie de plicht om zich actief te verzetten tegen het desastreuze landelijke beleid. Het is de enige manier om onze boeren te beschermen."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Het is nu duidelijker dan ooit: de strijd voor ons plattelandserfgoed is een strijd tegen bureaucratische overreach. En met partijen zoals FVD die aan de frontlinie staan, is er nog hoop voor onze boeren en ons erfgoed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten