screen shot 2023 08 17 at 144013

Jan Bennink: 'Christenen kunnen veel leren van moslims'

Cultuursep 28 2023, 11:00
Jan Bennink vindt dat het Christendom stappen moet maken om weerbaarder, sterker, en conservatiever te worden. Geen rare 'modernisering' op basis van 'nieuwe inzichten' gepusht door de regenboog-woke-beweging. Nee, terug naar de basis. Terug naar echte overtuigingen. Zoals de moslims hebben en doen.
De laatste tijd zijn er steeds meer christenen - in het Westen - die vinden dat a) het christendom in eigen land te zwak is geworden, en b) dat christenen één en ander moeten leren van moslims. Want, anders dan het Christendom, is de Islam nog wél sterk en principieel. Dit zijn karakteristieken die missen in het moderne Christendom, vinden zij.

Het Christendom moet aansterken en verjongen. En wegbewegen van de (meeste) kerken; herkenbaar aan de regenboogvlag en een stukje "BLM, LHBTi, alle geloven zijn mooi en we leren hier ook Balinees kleien" gereutel. De Moslims hebben dat goed begrepen. Kunnen we veel van leren.

7
Reply
"Het Christendom moet aansterken en verjongen," schrijft Bennink dan ook op X (voorheen Twitter). "En wegbewegen van de (meeste) kerken." Wat voor soort kerken, hoor ik je vragen?
Nou, daar is Bennink ook heel open en eerlijk over. Die kerken zijn "herkenbaar aan de regenboogvlag en een stukje 'BLM, LHBTi, alle geloven zijn mooi en we leren hier ook Balinees kleinen' gereutel."
Met andere woorden, christenen moeten weggaan bij kerken die het geloof achter zich hebben gelaten, die de principes van het Christendom achter zich laten, en die het post-modernisme geheel omarmen, alleen dan misschien met een licht, nauwelijks merkbaar 'christelijke' sausje erop.
Wat dat betreft, stelt Bennink, kunnen christenen "veel [...] leren" van "de moslims." Die hebben bovenstaande namelijk wél "goed begrepen."
Je ziet dit soort reacties en denkbeelden steeds meer in échte christelijke kringen. Steeds meer christenen - van de traditionele soort - ergeren zich aan het postmodernisme van 'moderne kerken.' En steeds meer van die christenen begrijpen dat zij iets moeten leren van moslims. Want hoewel ze in religieus en andere opzichten natuurlijk veel punten hebben waarop ze met moslims van mening verschillen, zijn er ook veel punten waar ze het wél over eens zijn met elkaar.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met de hele regenboogsekte - ook in de zin dat die sekte het christendom heeft overgenomen en hele kerken van het padje haalt. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze Woke-Leugens elke dag weer te bestrijden.
Traditionele christenen én moslims geloven in het gezin. Beide groepen respecteren en waarderen de verschillen tussen man en vrouw. Moslims én traditionele christenen begrijpen dat zij door God gemaakt zijn, en dat dit gevolgen heeft. Consequenties. En ze begrijpen bovenal dat we niet hier zijn "om te doen wat we zelf willen," maar dat we een hoger doel hebben; dat ons leven een andere betekenis heeft.
Het nepchristendom dat gepromoot wordt onder het motto dat kerken "alleen op deze manier kunnen overleven" is een schande - en het is heel veel dingen, maar christelijk is het zeker weten niet. Jan begrijpt dat. Steeds meer christenen begrijpen dat - en je ziet dat hun traditionele beweging systematisch groeit. Laten we hopen dat dit proces zich doorzet én versnelt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten