kauthar bouchallikht

Groenlinkse dwaling: Hoofddoek voor Boa’s in Haarlem? BVNL en Hart voor Haarlem zeggen ‘Nee!’

Binnenlandjan 05 , 12:00
In een zoveelste stap naar politieke correctheid en linkse waanzin komt GroenLinks in Haarlem nu met het voorstel om buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in Haarlem een hoofddoek of keppeltje te laten dragen. Dit idee, dat de neutraliteit van een uniform op de tocht zet, is niets minder dan een aanfluiting van ons seculiere bestel. Ook Haarlem wil na Arnhem en Den Haag afscheid nemen van de seculiere staat. Wanneer grijpt de Tweede Kamer in?
Joey Rademaker van BVNL Nederland slaat de spijker op zijn kop: uniformen moeten neutraliteit uitstralen, geen religieuze overtuigingen. De veiligheid en het gezag van boa's mogen niet ondermijnd worden door religieuze symbolen, zoals hoofddoeken of keppeltjes. Dit standpunt wordt gedeeld door VVD-minister Yesilgöz van Veiligheid & Justitie. Het is een kwestie van gezond verstand: ambtenaren in uniform vertegenwoordigen de staat, niet een persoonlijke geloofsovertuiging.
Het Europese Hof heeft zelfs vastgesteld dat overheden het recht hebben om hun personeel te verbieden religieuze symbolen te dragen, ook achter de schermen. BVNL Haarlem wijst terecht op deze uitspraak. Het dienen van het publieke belang zou altijd voorop moeten staan bij overheidsfunctionarissen.
Louise van Zetten van Hart voor Haarlem verwoordt het treffend: religieus geïnspireerd seksisme heeft nu zelfs de gemeenteraad van Haarlem bereikt. De voorstellen van GroenLinks zijn niet alleen een slecht idee, maar ook een gevaarlijke aantasting van de seculiere waarden die onze samenleving moeten beschermen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
In plaats van te buigen voor politieke correctheid en linkse druk, moeten we vasthouden aan de principes van neutraliteit en seculariteit in overheidsdienst. DDS wacht nog op een reactie van FVD Haarlem, maar het moge duidelijk zijn: de waanzin van het toelaten van religieuze uitingen in een officieel ambtsuniform moet stoppen. Het is tijd dat we ons gezond verstand weer laten prevaleren en de scheiding tussen kerk en staat ondubbelzinnig handhaven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten