48396921152 09bdcde0d9 c

Hart voor Den Haag is klaar met homohaat en komt met onorthodoxe maatregel

Binnenlanddec 19 2022, 14:00
De Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Rachid Guernaoui hebben aangekondigd dat ze tijdens de begrotingsbehandeling deze week een onorthodoxe maatregel zullen voorstellen om homohaat te bestrijden. Ze willen dat daders van homohaat na hun gerechtelijke straf op digitale reclamezuilen worden benoemd als kansloze homohaters. De raadsleden reageren hiermee op de aanval op een man op station Den Haag Centraal vorige week, waarbij de man zwaar toegetakeld werd door een groep van vier personen. Volgens de politie was er waarschijnlijk sprake van homohaat.
“Als daders zo stoer zijn om homo’s stelselmatig te treiteren of met fysiek geweld te lijf te gaan door zoals afgelopen vrijdag met vier man iemand vanwege zijn geaardheid in elkaar te rossen, dan moeten wij bij dat tuig maar eens aan naming en shaming gaan doen door de daders na hun gerechtelijke straf op digitale reclamezuilen te benoemen als kansloze homohaters.”, meldt Hart voor Den Haag.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De Hart voor Den Haag raadsleden zijn vastbesloten om te vechten tegen homohaat en hopen dat hun maatregel een boodschap zal sturen naar de samenleving dat homohaat niet wordt getolereerd. Met deze motie toont Hart voor Den Haag zich verbonden te voelen met de LGBTQ+ gemeenschap en willen zij graag samenwerken om deze vorm van haat te elimineren. Ze moeten samen optrekken tegen homohaat zo laten zij zien dat Den Haag een stad is die hart heeft voor iedereen, ongeacht hun geaardheid. Fractievoorzitter Richard de Mos vindt het vreselijk dat homohaat weer steeds vaker de kop opsteekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten