screen shot 2022 12 19 at 144331

Filmpje! Leon de Jong slacht GroenLinks: 'Jullie steunen extreem risicovolle pensioenwet. Dat is bewust gokken!'

Politiekdec 19 2022, 15:00
Léon de Jong (PVV) vindt het volstrekt belachelijk dat GroenLinks het waardeloze nieuwe pensioensysteem steunt. Dat gebeurt zogenaamd na heel veel "twijfelen," maar van tevoren lag dit natuurlijk al vast. GroenLinks gedoogt Rutte IV immers. Zoals De Jong terecht zegt komt dit neer op "gokken met 1500 miljard euro." Schandalig.
De Jong heeft de GroenLinks-woordvoerder Senna Maatoug gevraagd of haar partij de pensioenwet steunt. Daarop zei zij dat zij en haar mede-communisten na hevig debat besloten hebben het kabinet "het voordeel van de twijfel" te geven.
Wat? Ja, echt. Zo noemen ze dat werkelijk. Een pensioenwet!

GroenLinks zegt zogenaamd te twijfelen maar steunt uiteindelijk extreem risicovolle pensioenwet. Dat is bewust gokken met 1500 miljard euro. Sloopt met de invoering van casinopensioen de pensioenbelangen van miljoenen Nederlanders. Onacceptabel. Onvergeeflijk. Pensioenverraad!

1.5K
Reply
"Dat is gokken met 1500 miljard euro," aldus De Jong volkomen terecht. "Dat is onacceptabel, en onvergeeflijk, en een historische feit. En ik hoop dat GroenLinks dat ook goed beseft, dat ze na vandaag ook niet meer kan zeggen dat ze oprecht opkomt voor gepensioneerden en werkenden omdat ze die in de steek heeft gelaten."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Daarop stelde de GroenLinkser dat ze tot dit besluit zijn gekomen omdat "dit geld" niet van de overheid is, "maar van de sociale partners." Maar dat klopt natuurlijk niet. Zoals De Jong terecht stelde is het van de werkenden, "het is namelijk uitgesteld loon." Het behoort toe aan mensen die werken (of gewerkt hebben). Het is niet van de pensioenfondsen, het is niet van de staat, het is niet van sociale partners. Het is van de werkenden.
Maar zo denken die mensen in de Tweede Kamer dus niet. Nou ja, niet de mensen van het partijkartel. Die denken niet in termen als "mensen," en "het eigendomsrecht" (jeetje!). Nee, ze kijken er vanaf een afstand naar, zoals communisten altijd doen, dehumaniseren alles, en stellen zich dan de vraag: hoe zorgen we voor zoveel mogelijk overheidsmacht, en zo weinig mogelijk privébezit en individuele rechten? Vervolgens komen ze met dit soort plannen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten