shutterstock 1929816080

Hart voor Den Haag verzet zich tegen opvang asielzoekers op Scheveningen zonder inspraak bewoners

Binnenlandmrt 20 2023, 15:00
Hart voor Den Haag, de grootste partij in de gemeenteraad van Den Haag, heeft zich uitgesproken tegen de opvang van asielzoekers in de Keizerstraat op Scheveningen. Het college van de stad heeft besloten om het voormalige Jorplace Beach hostel per 1 april te gebruiken als opvanglocatie voor asielzoekers die momenteel in het Teleport hotel op de Binckhorst verblijven. Volgens Hart voor Den Haag wordt de opvang van deze groep asielzoekers opgelegd aan de bewoners en ondernemers in- en rondom de Keizerstraat zonder enige inspraak.
Raadslid Dubbelaar van Hart voor Den Haag noemt het "knettergek" dat hotels in winkelstraten worden afgehuurd om asielzoekers te huisvesten en roept op tot stopzetting van de opvang van asielzoekers in de stad. Hij wijst erop dat er geen wettelijke taakstelling is voor de opvang van deze groep en dat het absorptievermogen van de stad is bereikt. Dubbelaar benadrukt dat de gemeenteraad niet is betrokken bij het besluit en dat de Haagse kiezer hier geen zeggenschap over heeft gehad.
Hart voor Den Haag heeft een verzoek ingediend om het besluit te bespreken tijdens de komende raadsvergadering. Ook is er op 27 maart een inloopbijeenkomst voor bewoners en ondernemers in de Keizerstraat gepland. De lokale politieke partij zal een motie indienen waarin het college wordt verzocht te stoppen met het opvangen van asielzoekers, richting het Rijk aan te geven dat het absorptievermogen van de stad bereikt is, en de opvanglocatie in de Keizerstraat te schrappen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De opvang van asielzoekers blijft een gevoelig onderwerp in Nederland, waarbij verschillende partijen uiteenlopende standpunten innemen. Het is afwachten wat het uiteindelijke besluit zal zijn over de opvang van asielzoekers in de Keizerstraat op Scheveningen. Scheveningen moet het ergste vrezen het wil maar niet indalen dat Nederland een asielstop wil voor asielzoekers. Alleen politieke- of oorlogsvluchtelingen zijn welkom voor veel Nederlanders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten