Mei Li Vos 31079033931

Henk Westbroek maakt in filmpje op X gehakt van ''leegvreter'' Mei Li Vos (PvdA)

Binnenlandaug 25 2023, 20:00
Henk Westbroek, die nooit een blad voor de mond neemt, heeft weer van zich laten horen. Dit keer richt hij zijn pijlen op niemand minder dan Mei Li Vos van de PvdA. En jongens en meisjes, houd je vast, want dit is entertainment van de bovenste plank.
In een filmpje op platform X onthult Westbroek, met de finesse van een culinaire recensent die een lauw bakje patat fileert, de 'expertise' van Mei Li Vos op het gebied van cultuur. Utrecht, de stad die zo rijk is aan historie en cultuur, koos onverklaarbaar voor Mei Li Vos als hun culturele kompas. Misschien was het een gevalletje "laten we eens wat anders proberen" of misschien dacht de stad: "Wie heeft er cultuurkennis nodig als je een bekende naam hebt?"
Het meest hilarische (of tragische, afhankelijk van je gezichtspunt) aan dit hele circus is het feit dat er ook nog budget vrijgemaakt werd voor twee – ja, TWEE – adviesbureaus uit Amsterdam om onze 'deskundige' adviseur bij te staan. Is dat niet als het inhuren van een loodgieter die zijn eigen loodgieter meebrengt? Het lijkt erop dat de PvdA-coryfee zo ongeschikt was voor haar adviserende rol dat ze haar eigen adviseurs nodig had. En raad eens wie dat allemaal betaalt? Juist ja, dat komt uit het potje voor... cultuur. Het wordt nog gekker laten worden er nog TWEE adviesbureaus uit Rotterdam om het onderzoek nog een keer fijntjes over te doen.
Dus even samenvattend: Utrecht huurt Mei Li Vos in als adviseur voor cultuur, die vervolgens VIER adviesbureaus inschakelt (betaald uit het cultuurbudget) om haar te adviseren over... cultuur. Het is bijna te absurd om waar te zijn.
En terwijl de cultuursector al jarenlang kampt met bezuinigingen en de echte artiesten en cultuurmakers moeite hebben om rond te komen, gaat deze PvdA'er gezellig door met het leegvreten van de cultuurpot. Dit is echt ‘ons kent ons = ons betaalt ons’. Mei Li Vos mag dan misschien geen kaas hebben gegeten van cultuur, ze weet wel hoe je een systeem naar je hand zet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
Westbroek's filmpje is niet alleen een onthulling van het failliet van politieke benoemingen in de cultuursector, maar het laat ook zien hoe ver sommigen zullen gaan om hun eigen zakken te vullen ten koste van het algemeen belang. Het is te hopen dat de mensen van Utrecht dit alles opmerken en bij de volgende gelegenheid andere keuzes maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten