shutterstock 2149265583

Hulde! Gemeente Barneveld buigt NIET voor Woke-gedram en hijst geen Regenboogvlag

Binnenlandapr 16, 12:00
De Gemeente Barneveld heeft er voor gekozen om níet mee te gaan in het Woke-gedram van het COC. Nadat het COC eerder een oproep deed om de regenboogvlag te verwijderen na wat gedoe rondom een vlag in Eindhoven is er één gemeente die niet mee doet met die poppenkast, waarvoor hulde!
De Burgemeester van Barneveld, Jacco van der Tak (CDA) laat via Twitter weten dat de regenboogvlag verschillende gevoelens en reacties oproept in de gemeente Barneveld. “De gemeenteraad heeft aangegeven de vlag niet hijsen.” Schrijft hij. “In de gemeente Barneveld telt ieder mens en geweld tegen wie dan ook keuren wij af!”. De burgemeester sluit zijn tweet af met de mededeling dat hij altijd open staat voor een gesprek.
Daarmee lijkt vooralsnog Barneveld de enige gemeente te zijn die zich niet gek laten maken door de opgedrongen, niets zeggende symboolpolitiek vanuit het COC. Voornamelijk in de christelijke gemeenten is er minder draagvlak voor deze nietszeggende actie. Nadat het Zeeuwse Terneuzen ook de vlag hees eerder deze week volgde er een storm van kritiek. De Inwoners waren alles behalve tevreden met de actie en de meeste reacties gaven toch wel duidelijk aan dat het compleet overbodig is om voor de zoveelste keer weer die regenboogvlag te hijsen. En waarom? Enkel alleen omdat er één organisatie hier toe oproept.
Het is absurd dat een kleine groep mensen vanuit één organisatie het voor elkaar krijgt om heel het land weer te verplichten mee te gaan in deze doorgedraaide symboolpolitiek. In de provincie lijken ze daar dus nu behoorlijk klaar mee te zijn. De houdbaarheid van de hele Woke-beweging lijkt langzaamaan eindelijk kracht te verliezen. Desalniettemin is het een goede ontwikkeling dat er in ieder geval nu één gemeente is die zijn poot stijf houdt, ongeacht de storm van kritiek die de burgemeester te verduren krijgt via social media.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten