snapshot

Hypocriete sneuneus Sander Schimmelpenninck haat winst Max Verstappen: 'Hij is een in Monaco woonachtige Belg'

Binnenlanddec 13 2021, 15:00
De fenomenale winst van Nederland bij het wereldkampioenschap van de Formule 1 kan niet alleen maar op lof rekenen. Zo heeft de felicitatie van Mark Rutte aan Max Verstappen, die zijn prestatie als "een historische dag voor de Nederlandse sport" heeft omschreven, geleid tot een trieste haatreactie van sneuneus Sander Schimmelpenninck. Voor hem is Max Verstappen geen échte Nederlander.
Schimmelpenninck stookt maar al te graag het vuurtje van identiteitspolitiek op, zo blijkt wel uit zijn tweet. Dat moest hij even vermengen met wat klimaatgedram, om vervolgens de link leggen met Rutte, die Max alleen een held zou vinden omdat hij hier geen belasting betaalt en fossiele brandstoffen verbruikt.
https://twitter.com/SanderSchimmelp/status/1470097106824273920
Je bent volgens hem dus alleen Nederlander als je in Nederland woont en belasting betaalt. Formule 1 is ook niets meer dan "fossiele brandstoffen verbruiken", zegt de man die om de haverklap op en neer naar Zweden vliegt. Hoe sneu en hypocriet wil je het hebben?
Mensen gewoon laten genieten van de winst van Max Verstappen is kennelijk teveel gevraagd voor een hypocriete droplul als Sander Schimmelpenninck. Hij moet direct de aandacht weer op zichzelf vestigen. En omdat negatieve aandacht makkelijker te krijgen is, kiest hij voor die weg.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Schimmelpenninck heeft nog nooit een fatsoenlijke gedachte op papier gezet en kan alleen in de schijnwerper komen te staan met dit soort ophitsende tweets. Dat is zijn hele verdienmodel, want je kunt al wel raden wat er straks gaat gebeuren. Eerst maakt hij iedereen weer uit voor 'domrechts' en doet hij verbaasd over de reacties die hij krijgt. Dan gaat hij janken over haatreacties en bedreigingen, waarna hij kan uithuilen met een column bij een krant over hoe Nederland zo gepolariseerd is. En met een beetje pech linkt hij dat natuurlijk weer aan de PVV, FVD of zelfs de BBB. Zijn eigen rol laat hij buiten beschouwing, want het narcistische mannetje kent echt nul zelfreflectie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten