shutterstock 2141177189

In memoriam: tweede dode wolf in enkele dagen op Nederlandse weg aangetroffen

Binnenlandjan 16 2023, 14:05
Het nieuws dat er vandaag op de Rijksweg N371 bij Hoogersmilde in Drenthe een dode wolf is gevonden, is een triest bericht voor alle liefhebbers van deze prachtige dieren. Volgens de autoriteiten is het beest dood gereden. Dit is al de tweede keer in een paar dagen tijd dat een wolf is aangereden (en daardoor overlijdt) in Nederland. Op 11 januari werd er een wolf gedood, per ongeluk, op de A2 bij Beesd in Gelderland.
Maar laten we niet alleen kijken naar deze trieste gebeurtenissen. Laten we ons ook realiseren dat deze gebeurtenissen ons iets vertellen over de toenemende aanwezigheid van wolven in Nederland. Dit geeft ons de indruk dat er steeds meer wolven in Nederland zijn - mogelijk meer dan de autoriteiten weten.
Dit is een geweldig nieuws voor degenen die de terugkeer van de wolf in Nederland toejuichen. De wolf is een belangrijk onderdeel van onze natuur en is essentieel voor gezonde ecosystemen. De wolf speelt een belangrijke rol in de regulatie van de populaties van andere dieren, zoals herten en wilde zwijnen, en helpt zo om de natuurlijke balans te behouden.
Het is belangrijk om te onthouden dat wolven geen gevaarlijke dieren zijn voor mensen. Wolven zijn angstig voor mensen en zullen zich vaak verbergen of vluchten als ze mensen zien. Aanvallen op mensen zijn zeer zeldzaam.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Laten we ons concentreren op de positieve kant van de terugkeer van de wolf in Nederland, en niet alleen op de negatieve aspecten. Laten we ons inzetten voor de bescherming van deze prachtige dieren, zodat ze veilig in ons land kunnen leven en we kunnen genieten van hun aanwezigheid. Laten we ons ook blijven inzetten voor de verkeersveiligheid, zodat we kunnen voorkomen dat er nog meer wolven worden aangereden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten