Johan Derksen is klaar met monarchie en wil er vanaf: 'Je wilt toch niet dat je kind zo'n leven heeft?'

Vandaag Inside-brombeer Johan Derksen vindt dat de koninklijke familie de eer aan zichzelf moet houden en moet opstappen. Het liefst vandaag nog, maar sowieso snel. Want, zegt hij, het is niet alleen een achterhaalde staatsvorm, maar het is eigenlijk ook nog eens verschrikkelijk voor de koninklijke familie zelf. Kijk naar Amalia. Wil Willem-Alexander nou werkelijk dat ze zo'n leven heeft?

Bij Vandaag Inside heeft Johan Derksen even heel duidelijk gemaakt wat hij van het koninklijk huis vindt. Hij wil er gewoon keihard vanaf. En snel een beetje.

Derksen begon zijn tirade door duidelijk te maken dat Willem-Alexander ondertussen al het krediet verloren is. Een heel significant deel van de bevolking heeft totaal geen vertrouwen meer in hem.

En, zei hij, Alexander Pechtold zei onlangs: laat Alex zijn koningsschap uitdienen, maar houd er daarna mee op. Daar is Derksen het helemaal mee eens.

Eén van zijn voornaamste redenen? "Die Amalia, die heeft een leven als Geert Wilders. Dat wil je toch niet met je dochter? Dan zeg je toch: jongens, dit sprookje is uit, want de mensen willen het niet meer... we hebben huizen in de zon, we gaan lekker genieten, en laat maar één of andere gek president worden'," aldus Derksen.

Daarbij zei hij ook dat Maxima en Willem-Alexander eens als vader en moeder moeten gaan denken, en niet slechts als koningspaar.

"Wat heeft dit nou voor zin?" aldus Derksen, waarbij hij ook verwees naar het feit dat de steun voor het koningshuis vooral vandaan komt bij 65-plussers. "Dan vind ik, dan moet je serieus gaan nadenken. Want dat koningshuis moet zichzelf niet bij landgenoten door de strót duwen."

Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.

"Ze zijn toch ook vader en moeder? Dan wil je toch niet dat je kind zo moet leven?" ging Derksen verder. "Dat is een meid van een jaar of achttien!" Daarop vroeg Akyol wat Willem-Alexander eigenlijk kán. Nou, was het antwoord, hij kan heel goed "knikken" en "bier drinken." En daar is het wel mee gezegd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties