screen shot 2023 03 14 at 135804

Caroline van der Plas boos na VVD-leugens over Johan Derksen: 'Dit is NIET okay!'

Politiekmrt 14 2023, 15:00
Bij de VVD hebben ze na de uitzending van Vandaag Inside gisteravond een filmpje geplaatst op Twitter dat de indruk geeft dat Johan Derksen op de partij gaat stemmen. Dit is tegen het zere been van Caroline van der Plas. De BBB-leider weet namelijk dat Derksen duidelijk aangaf niet op de VVD te gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen, maar juist op de BoerBurgerBeweging.
BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas is boos op de VVD vanwege een video die de partij op Twitter heeft geplaatst. In de video wordt de indruk gewekt dat Johan Derksen, bekend van het programma Voetbal Inside, tijdens de uitzending van Vandaag Inside heeft gezegd dat hij op de VVD zou stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023. Dit is echter niet waar, Derksen heeft juist expliciet gezegd dat hij op de BoerBurgerBeweging zal stemmen.
Van der Plas reageerde dan ook buitengewoon ontstemd op Twitter. Ze noemde het plaatsen van de video "niet okay" en plaatste zelf een aanvullende video waarin duidelijk te horen is dat Derksen op de BBB zal stemmen. Ook het officiële account van BBB heeft de VVD aangesproken op dit gemanipuleer.
Het plaatsen van misleidende informatie, zoals in het geval van de video van de VVD waarin de uitspraak van Johan Derksen verkeerd wordt voorgesteld, kan worden beschouwd als nepnieuws. Nepnieuws is een groeiend probleem in onze samenleving, vooral in de context van politieke campagnes.
Nepnieuws kan de openbare opinie beïnvloeden en de politieke processen en verkiezingen verstoren. Het verspreiden van nepnieuws kan leiden tot verkeerde percepties en beslissingen en kan zelfs leiden tot verdeeldheid en sociale onrust. Het is zo mogelijk nog gevaarlijker dat nepnieuws verspreidt wordt door politieke partijen - en al helemaal als de partij in kwestie de grootste van de Tweede Kamer is én de premier levert.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
In het geval van de video van de VVD is het duidelijk dat de partij de verkeerde informatie heeft verspreid. Het is aan de VVD om te erkennen dat dit nepnieuws is en de juiste informatie te verstrekken aan het publiek. Als politieke partijen zich niet houden aan de normen van eerlijkheid en transparantie, kunnen zij het vertrouwen van de burgers in de politiek ondermijnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten