FVD-Zeeland is de beste optie voor de Zeeuw: "Wonen in Zeeland moet weer een zege zijn!"

FVD-Zeeland is de beste optie voor de Zeeuw: "Wonen in Zeeland moet weer een zege zijn!"

Politiekmaa 14, 14:00
In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen spreken we met Zeeuwse ´FVD'er Jeroen Kartner over de plannen van Forum voor Democratie voor de provincie Zeeland. Jeroen Kartner is vader, muzikant en staat op de kandidatenlijst voor FVD Zeeland.
Als énige echte oppositie partij geeft FVD volgens Kartner “antwoorden op de vele zelfgemaakte problematiek onder leiding van dit zwabberkabinet.” Zo ondervinden mensen op zowel landelijk als provinciaal niveau steeds meer problemen waardoor ze “persoonlijk, emotioneel, fysiek en cognitief bekneld raken. Soms met een slechte en tragische afloop.” Aldus Kartner. “FVD Zeeland probeert daarom het oude traditionele leven te behouden maar mét de juiste antwoorden en oplossingen. Dit gaat namelijk elk mens aan, van jong tot oud!”
Één van de belangrijke speerpunten van FVD Zeeland is bijvoorbeeld het behouden van de zogeheten “Bredabus”, een cruciale busverbinding die er voor moet zorgen dat Zeeuwse studenten nog normaal naar school kunnen reizen, mede door het afschaffen van deze busverbinding raakt Zeeuws-Vlaanderen steeds verder in een isolement. Wonen in Zeeland zou ook geen straf maar juist “een zege” moeten zijn volgens Kartner. De Westerscheldetunnel zou daarom wat FVD Zeeland betreft per direct tolvrij moeten worden. “Het is toch absurd dat de tunnel, die al lang afbetaald is, nog steeds wordt gebruikt als kostenpotje om de staatskas te spekken?”
De woorden drang, dwang, onteigening en andere betutteling van de afgelopen jaren" heeft volgens Kartner de samenleving recht tegenover elkaar gezet. “Wie deze druk elke dag voelt is de boer. Als tweede grootste voedselexporteur ter wereld moeten de boeren juist geprezen worden. Je zou denken dat familiebedrijven, die dag na dag zwoegen om ons voedselzekerheid te geven juist met open armen ontvangen zouden worden?” Maar niets is minder waar volgens Kartner. “Met verzonnen modellen die de oorsprong van de gemeten waarden niet eens correct kunnen weergeven, worden zij gewoon van hun land afgejaagd zoals in 1964.”
Tot slot roept Kartner op om te gaan stemmen, zeker nú is het belangrijk om een vuist te maken tegen het kabinetsbeleid onder leiding van Mark Rutte. “Laten wij het wél echt samen doen en stem ze weg op 15 Maart, op ons kun je wél rekenen.” Aldus Kartner.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten