2l4a6161 kees van der staaij cda

De muis denkt dat hij een leeuw is: de SGP bekritiseert FVD vanwege de stand in de peilingen

Politiekmrt 14 2023, 13:30
Bij de SGP voelen ze zich genoodzaakt uit te leggen waarom hun kiezers niet op BBB moeten stemmen van Caroline van der Plas, maar dus op de SGP. Op de mannenbroeders. Daarbij gebruiken ze FVD als voorbeeld van wat er 'mis' kan gaan omdat die partij in de peilingen nu kleiner is dan in 2019. Uh, wacht eens even. Hoe groot is de SGP dan?
"Van alle deelnemende partijen vergaarde Forum voor Democratie toen de meeste stemmen. Maar in de laatste peilingen bungelt deze partij qua zetels in de onderste regionen," stelt de SGP in een artikel dat ze geschreven hebben om mensen ervan te overtuigen dat ze op de christelijke mannenbroeders moeten stemmen en niet op de BoerBurgerBeweging. 
Wacht eens even, hoe groot is de SGP dan eigenlijk? Is dat dan de grootste partij van Nederland? Of doet die partij tenminste mee in de top 5?
Nee, niets van dat alles. De SGP is werkelijk in élke peiling - zelfs van de mainstream media die FVD systematisch 100% te klein inschatten voor verkiezingen - kleiner dan FVD. Soms een zeteltje kleiner. Soms twee. Soms is FVD twee keer zo groot ongeveer. Maar als er iemand "onderaan de peilingen" bungelt, dan is het niet FVD, maar SGP, samen met partijen als BIJ1 en BVNL.
En dan komt het... het stuk eindigt met een alinea waarin mensen opgeroepen worden juist op de SGP te stemmen omdat die partij klein is.
Say what?
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Hartstikke leuk hoor, deze vriendelijke mensen van de SGP. Ze zijn echt christelijk, en privé ongetwijfeld heel leuk en aardig. Maar dit soort artikelen waarin ze mensen op het laatste moment - blijkbaar gevuld van paniek - oproepen toch op de mannenbroeders te stemmen zijn bepaald niet overtuigend. Jammer. Want zo verkeerd zijn ze daar niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten