justitia 2597016 1920

Justitie treedt op tegen agressieve eilandbewoners: PowNed cameraploeg krijgt gerechtigheid

Binnenlandjul 11, 14:00
Het is tijd dat rechtvaardigheid zegeviert. Het Openbaar Ministerie sleept twee bewoners van Ameland voor de rechter na hun agressieve gedrag richting een PowNed-cameraploeg tijdens het 'Sunneklaas' feest in december vorig jaar. Deze schandalige aanval op de persvrijheid toont aan hoe diep de intolerantie voor buitenstaanders zit bij sommige eilandbewoners.
Het 'Sunneklaas' feest, een alternatief sinterklaasfeest op Ameland, staat bekend om zijn geheimzinnigheid en uitsluiting van buitenstaanders. Vrouwen moeten binnenblijven en pottenkijkers worden niet getolereerd. Deze bekrompen regels en de agressie die ermee gepaard gaat, zijn onacceptabel in een vrije samenleving.
De PowNed-journalisten werden opgejaagd en belaagd vanaf het moment dat ze voet op het eiland zetten. De eilandbewoners zetten een wilde achtervolging in, ramden de auto van de cameraploeg en creëerden een levensgevaarlijke situatie. Dit soort gedrag kan en mag niet ongestraft blijven.
De twee mannen van 32 en 23 jaar worden nu terecht vervolgd voor openlijke geweldpleging en bedreiging. Het is de hoogste tijd dat er een stevig signaal wordt afgegeven: geweld tegen journalisten wordt niet getolereerd. De gemeente Ameland wist al van tevoren dat er een risico op geweld was en had zelfs een noodbevel en een persbericht klaarliggen. Dit toont aan hoe diepgeworteld de vijandigheid jegens buitenstaanders is.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Het is verontrustend dat journalisten nog steeds te maken krijgen met zulke bedreigingen. De vrijheid van de pers is een fundament van onze samenleving, en die moet te allen tijde beschermd worden. Het is te hopen dat deze rechtszaak een afschrikkend effect zal hebben en dat dergelijke barbaarse praktijken tot het verleden zullen behoren. We moeten blijven vechten voor een samenleving waarin vrijheid van meningsuiting en persvrijheid gewaarborgd zijn, zonder angst voor intimidatie of geweld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten