Klimaatactivisten aangehouden voor het bekladden van de Utrechtsebaan

Klimaatactivisten aangehouden voor het bekladden van de Utrechtsebaan

Binnenlandfeb 15, 15:30
Vijf mensen zijn aangehouden voor het bekladden van de Utrechtsebaan in Den Haag. De activisten kalkten opnieuw de leus 'Stop fossiele subsidies' op de muren en werden daarom aangehouden.
De officier van justitie heeft de activisten een gedragsaanwijzing gegeven, waardoor ze negentig dagen lang niet op de Utrechtsebaan mogen komen. Ze zullen voor de rechter moeten verschijnen op verdenking van vernieling. Ook de schoonmaakkosten worden waarschijnlijk verhaald op de activisten.
Het bekladden van de muren langs de Utrechtsebaan is een strafbaar feit en de activisten die dit hebben gedaan, moeten de gevolgen daarvan dragen. Het linkse gespuis wat bekend staat om het vernielen van onze openbare ruimte mag nu hopelijk zelf de portemonnee gaan trekken. Voor dat bedrag had je toch weer aardig wat bomen kunnen planten.
De Utrechtsebaan is al langer het toneel van klimaatacties. Waarom nu 5 verdwaalde klimaatgekkies op eigen houtje de Utrechtsebaan gaan bekladden is ons niet helemaal duidelijk. Links radicaliseert in rap tempo maar volgens de media is het vooral rechts extremisme waar we ons zorgen om moeten maken.
Eerder werd Robert Jensen nog geframed door de Belgische media als ophitser waardoor een idioot in België besloot een aanslag te willen plegen tijdens een ‘Miss verkiezing’. De actie van vandaag is daarentegen een voorbeeld van links extremisme wat we steeds vaker zien. Deze figuren gaan maar wat graag over tot het vernielen van de openbare ruimte en het verstoren van de openbare orde.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten