extinction rebellion 12

Klimaatgekkies opnieuw gearresteerd én vrijgelaten na acties op Maastricht Aachen Airport

Binnenlandjan 21 , 13:30
Het blijft een voortdurend verschijnsel: klimaatfanaten die wegen en vliegvelden bezetten om hun politieke klimaathysterie bij iedereen door de strot te duwen. Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker dat ze worden aangehouden, maar een veroordeling en gevangenisstraf blijven zeldzaam. Nee, de klimaatgekkies worden eenvoudigweg een straat verderop weer vrijgelaten. Het gaat lekker zo, nietwaar?!
Gisteren was het opnieuw raak: drie leden van Extinction Rebellion zijn gearresteerd omdat ze zich tijdens de actie op het vliegveld van Maastricht Aachen Airport op een illegaal platform bevonden. En raad eens? Ze zijn inmiddels alweer op vrije voeten!
XR beweert dat de drie een vliegtuig blokkeerden door een trap te betreden. Volgens de actiegroep hadden ze tickets gekocht voor een vlucht vanaf de luchthaven. Meer XR-leden waren aanwezig op het vliegveld om actie te voeren. In de vertrekhal hield een groepje een sit-in en deelde flyers uit aan reizigers. Lekker intimideren en mensen een schuldgevoel aanpraten, what’s new?
De activisten eisen een adequaat klimaatplan voor het vliegveld, aanzienlijke vermindering van luchtvervuiling en geen gemeenschapsgeld voor de luchtvaart. Ze pleiten ook voor een verbod op privéjets. Wij stellen voor een verbod op Extinction Rebellion, maar dat zal waarschijnlijk niet haalbaar zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De marechaussee sommeerde de actievoerders om 19.00 uur de vertrekhal te verlaten. Een paar activisten weigerden dat, waarna ze door de marechaussee naar buiten werden gedragen. XR voerde ook in november al actie bij het vliegveld. Ze hebben nadien met de luchthavendirecteur gesproken, maar volgens de actievoerders leverde dat te weinig op, waarna nieuwe acties werden aangekondigd.
Het feit dat bedrijven überhaupt nog met deze drammerige groepen in gesprek gaan, is op zichzelf al opmerkelijk. Het wordt hoog tijd dat er krachtiger wordt opgetreden tegen dergelijke groeperingen, vooral als het om doorgedraaide ouders gaat die hun jonge kinderen meeslepen om te protesteren. Hoe halen ze het in hun hoofd?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten