Knetter! Anti-democratisch OM 'beoordeelt' uitspraken Gideon van Meijeren

Knetter! Anti-democratisch OM 'beoordeelt' uitspraken Gideon van Meijeren

Het belachelijke Openbaar Ministerie in Den Haag laat weten dat het de niet-gedane uitspraken van Gideon van Meijeren over het zogenaamde "bezetten" van de Tweede Kamer gaat "beoordelen." Met andere woorden, het OM gaat kijken of ze Van Meijeren misschien kunnen vervolgen. Want zo gaat dat natuurlijk in een vrije, open democratie (kuch): daarin zet je oppositieleiders gewoon vast.

Natuurlijk is dit volstrekt belachelijk. Zoals wij gisteren namelijk al uitlegden heeft Van Meijeren nooit gezegd dat mensen het parlement moeten gaan bezetten. Die achterlijke NRC en NOS hebben daarom hun artikelen hierover al gecorrigeerd.

Waar Van Meijeren op hoopt is op vreedzaam verzet via demonstraties en dergelijke. Er is werkelijk niets illegaals - niet eens bijna! - aan het 'hopen' op, organiseren van, of oproepen tot vreedzame demonstraties. Dat komt niet eens in de búúrt van een illegale uitspraak.

Knetter! Anti-democratisch OM 'beoordeelt' uitspraken Gideon van Meijeren

Dat het OM nu zegt de uitspraken te "onderzoeken" is derhalve wanstaltig. Echt totaal geschift. Iedereen heeft het recht op te roepen tot vreedzame demonstraties. Iedereen heeft het recht om te zeggen dat die demonstranten eigenlijk op straat zouden moeten gaan zitten en pas weer weg zouden moeten gaan als het kabinet aftreedt. Dat is niet "fascistisch," maar gebruik maken van je democratisch recht om politici te laten zien dat je het oneens bent met hun beleid.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken.

Als dit soort dingen gebeuren in Rusland, Turkije, Polen of Hongarije, dan omarmen onze politici de oppositiepolitici in kwestie en veroordelen ze "het autocratische handelen" van het OM in dat land (en van de kabinetsleden die op vervolging aansturen). Maar dat is nu precies wat ze in óns land doen. Ze zijn letterlijk bezig om oppositiepolitici in het gevang te krijgen, voor eens en altijd uit de Kamer te verbannen, en voor ALTIJD monddood te maken.

We leven in heel zorgwekkende tijden. De zittende macht doet een totale machtsgreep. Het is nu tijd voor vrijheidslievende mensen om de rug te rechten en simpelweg te weigeren een stap terug te doen.

Volg mij op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer