shutterstock 2306791427

Knetter! Politie maakt idiote racisme-documentaire verplicht kijkvoer voor aspirant-agenten

Binnenlandfeb 25 , 13:30
De Politieacademie heeft besloten om de basisopleiding voor aspirant-agenten flink onder handen te nemen, ogenschijnlijk in een vergeefse poging om discriminatie en racisme binnen de politie te bestrijden. Volgens NU.nl worden alle agenten in opleiding voortaan gedwongen om de kritische documentaire "De Blauwe Familie" te bekijken. Een keuze die bij velen terecht de wenkbrauwen doet fronsen.
De documentaire uit 2022, waarin zes klokkenluiders hun kritiek uiten, wordt blijkbaar beschouwd als het ultieme middel om aspirant-agenten bewust te maken van de vermeende discriminatie, uitsluiting en pesterijen binnen de politie. Alsof het bekijken van een documentaire een toverdrank is die alle sociale problemen als sneeuw voor de zon doet verdwijnen.
De politietop heeft eerder al toegegeven dat discriminatie en racisme binnen de politie een structureel probleem zijn en beloofde beterschap. In plaats van echter concrete stappen te zetten, lijkt de academie te denken dat het verplicht stellen van een documentaire de ideale quick fix is.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
Volgens anonieme agenten in opleiding is het bekijken van "De Blauwe Familie" nu een verplicht onderdeel geworden, waarbij docenten hen eruit pikken en ze verhoord worden over de inhoud. Een aanpak die eerder doet denken aan een Orwelliaanse indoctrinatie dan aan een serieuze opleiding voor toekomstige dienders.
Alsof één documentaire niet genoeg is, gooit de vernieuwde tweejarige basispolitieopleiding nu ook nog eens andere audiovisuele bronnen in de mix, waaronder de film "Rauw", een compilatievideo van "Dienders", en de podcast "Boeiend". Alsof aspirant-agenten beter worden opgeleid door een overdosis aan beeldmateriaal, in plaats van praktijkervaring en concrete strategieën om problemen aan te pakken.
De workshop "Integriteit versus Bewustwording" in Amsterdam, waar "De Blauwe Familie" wordt behandeld, lijkt meer op een brainwash-sessie dan een nuttige bijdrage aan de opleiding. Het verplichte gesprek en de opdrachten rondom de documentaire lijken eerder op politiek correcte window dressing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten