1739177191 237659d085 c

Koekoek! Haags Raadslid beweert: 'We kunnen heel wat leren van de daders van de Eritrese rellen!'

Binnenlandmrt 15 , 11:00
In het politieke theater van Den Haag heeft de PvdA weer eens bewezen compleet van het padje te zijn. Tijdens een debat over de ernstige rellen veroorzaakt door Eritreeërs, waarbij het partycentrum Opera en de omgeving in puin werden gelegd en auto's, inclusief politievoertuigen, in vlammen opgingen, durft PvdA-raadslid Sewtahal met droge ogen te beweren dat we "heel veel kunnen leren" van deze gemeenschap over "toenadering en verbinding". Ja, u leest het goed. Terwijl Den Haag nog steeds nasmeult van de chaos, spreekt de PvdA over leren van de daders.
Het is alsof je van een pyromaan leert over brandveiligheid. Hart voor Den Haag, de partij die nog enig gezond verstand toont, is met stomheid geslagen en noemt dit PvdA-raadslid terecht koekoek. En geef ze eens ongelijk? De stad wil nu een onafhankelijk onderzoek naar de rellen, een verzoek dat breed gedragen wordt door alle partijen. Maar laat ons wel wezen, dit onderzoek had nooit nodig moeten zijn als de PvdA en consorten hun roze bril hadden afgezet en de realiteit onder ogen hadden gezien.
Burgemeester Van Zanen, die pas een uur voor de uitbarsting van geweld werd ingelicht, wil ook een onderzoek. "Ik wil het beter doen", zegt hij. Nou, meneer de burgemeester, dat hopen we dan maar. Ondertussen eist Hart voor Den Haag, terecht, dat er geen Eritrese bijeenkomsten meer worden gehouden in de stad zolang het onderzoek loopt. Een standpunt dat de PvdA waarschijnlijk als 'onvriendelijk' en 'niet inclusief' zal bestempelen. De ironie wil dat het juist de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is die gevraagd wordt om dit onderzoek uit te voeren. Dezelfde OVV die eerder onderzoek deed naar de vreugdevuren die leidden tot de val van burgemeester Krikke.
De houding van de PvdA in deze kwestie is exemplarisch voor de problemen waar we vandaag de dag mee kampen. Een gevaarlijke combinatie van naïviteit, wegkijken, en een ongezonde dosis politieke correctheid heeft Den Haag veranderd in een oorlogszone. En terwijl de stad nog likt aan haar wonden, praat de PvdA over 'leren van de gemeenschap'. Welke lessen denken ze precies te trekken uit deze chaos? Hoe je een stad in één avond op zijn kop zet?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken  op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Het is hoog tijd dat we stoppen met deze waanzin en beginnen met het beschermen van onze steden en burgers. Geen excuses meer, geen wegkijken. De veiligheid van de samenleving moet altijd voorop staan, niet de utopische dromen van een partij die de grip op de realiteit volledig kwijt lijkt te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten